Şefii CEO nu îşi permit să mai dea afară vreun angajat din producţie

Angajaţii Complexului Energetic Oltenia(CEO) nu ar trebui să fie îngrijoraţi în privinţa locurilor de muncă, dacă se mai doreşte obţinerea producţiilor anunţate. Este vorba de o producţie de 15 terawaţi în 2018 şi cel mai probabil una similară în 2019. Problema este cu cine şi cu ce. Pentru obţinerea de energie electrică în termocentralele Complexului Energetic Oltenia este nevoie de peste 22 de milioane de tone de lignit.

Au contracte până în 2019

În mod normal, toate programele de disponibilizări colective de la Complexul Energetic Oltenia ar fi trebuit să fie anulate. Oricum angajaţii ies natural din sistem prin pensionare sau prepensionare şi nu pot fi opriţi cu forţa să lucreze în companie. Cineva trebuie să asigure totuşi producţia de cărbune pe anul 2018 şi chiar şi pe anul 2019, având în vedere că au fost încheiate deja multe contracte şi pentru anul 2019.

Angajări?

Oricum problemele CEO nu vizează doar resursa umană relativ îmbătrânită, media de vârstă fiind aproape de 48 de ani, ci şi programele de exproprieri de la subunităţile miniere, care nu mai prezintă niciun fel de predictibilitate. Din punctul de vedere al resursei umane şi al programelor de exproprieri şi reparaţii utilaje viitorul nu sună deloc bine la Complexul Energetic Oltenia.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com