Complexul Energetic Oltenia ar avea nevoie de peste o jumătate de miliard de euro pentru a atinge noii indicatori de mediu

Complexul Energetic Oltenia(CEO) va avea nevoie de o sumă colosală pentru a realiza investiţiile necesare în vederea atingerii noilor indicatori de mediu stabiliţi prin Acordul de la Paris. România este semnatară a acordului respectiv şi şi-a asumat să îl respecte şi să îl implementeze în politicile naţionale de mediu. Acordul de la Paris prevede o reducere a noxelor emise de termocentralele pe cărbune. Astfel, sunt necesare noi investiţii  pentru atingerea noilor indicatori stabiliţi la nivelul Uniunii Europene, prin Acordul de la Paris.

De câţi bani este nevoie

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a declarat că a fost desemnată o comisie de specialişti care să evalueze situaţia grupurilor enrgertice ale societăţii, din perspectiva Acordului de la Paris şi a noilor indicatori de poluare. Se va întocmi un raport şi se va face o evaluare clară a necesarului de echipamente şi a costurilor. Sorin Boza a precizat că, din primele estimări, suma necesară nu va depăşi 500 – 600 de milioane de euro. Complexul Energetic Oltenia trebuie să realizeze investiţiile respective până în anul 2021, potrivit angajamentelor asumate la nivel internaţional de către România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com