Un parlamentar deplânge soarta CEO în noua guvernare

O singură referinta la CEO este prinsă în capitolul de Energie al Programului de Guvernare PNL-PSD. Este anuțul făcut de parlamentarul USR Radu Miruță.

„Am primit in aceasta dimineata programul de guvernare al PNLSD si am studiat in prima etapa capitolul de energie. La Energie, singura referinta despre Complexul Energetic Oltenia este doar paragraful din poza.

– Isi asuma sa dea afara pana in anul 2025 5000 de oameni (plan de restructurare) cu soarta carora nu spun nimic ce fac. Daca nu era legea 197/2021 la care ei s-au impotrivit cu toata puterea, acesti oameni dati afara ramaneau sub cerul liber.

– Inchid capacitati pe carbune si ne spun ca deschid unele pe gaz. Nu spun insa ce se intampla cu oamenii si cu CEO intre timp fiindca ei inchid capacitatile pe carbune inainte sa le vedem functionale pe cele pe gaz. De ce oare nu a fost preocupare cu ordine inversa? Sa vedem intai altceva functional si apoi sa inchidem!

– Propun parcuri fotovoltaice de 700MW. Ticalos este insa faptul ca vocea dlui ministru Popescu, prin doamna director Lacramioara Diaconu ne anunta ca la aceste SPV-uri (companii nou infiintate), CEO va fi actionar minoritar.

Adica…pe durerea CEO se infiinteaza companii noi, cu finantare europeana pe motiv ca se inchid capacitati de exploatare a carbunelui, intreaga miscare afecteaza judetul Gorj, dar judetul Gorj devine actor nesemnificativ chiar la el acasa. Nu voi fi de acord in ruptul capului ca CEO sa fie actionar minoritar, in niciuna dintre aceste companii care se vor infiinta.

As fi vrut sa vad lucruri mai concrete pentru judetul Gorj la problemele din minerit si energie pe care de zeci de ani fix aceiasi oameni care acum se bucura ca sunt din nou impreuna la butoane se inghesuiau sa critice in functie de scaunul pe care stateau.

Ne-am saturat de explicatii cum ca inchidem acum, dar vom face alta data altceva.

Da, USR a fost la guvernare 9 luni, insa Ministerul Energiei a fost coordonat exclusiv de catre PNL cu explicatia “fiecare se ocupa de ministerul lui”. Eu am solicitat concursuri serioase la CEO pentru directorat si Consiliul de Supraveghere, ei au continuat sa numeasca amici care nu au legatura cu energia si sa incalce legea doar prelungind mandate fara concurs.

Din Parlament am reusit in cele cateva luni sa fie adoptata si promulgata legea 197 care pentru prima oara in istoria Gorjului acorda deja conditii speciale tuturor angajatilor din zona de productie si e doar o chestiune de timp pana vor accepta tot ce spune legea scotand la pensie in conditii decente oamenii din aceste activitati.”, conform deputatului USR Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com