CEO trebuie declarată companie strategică, iar Fondul Proprietatea – eliminat urgent din acţionariat!

Declarația făcută de preşedintele Fondului Proprietatea, Greg Konieczny, a aruncat în aer spectrul politic şi sindical de la nivelul judeţului Gorj. Politicienii locali s-au aprins şi au luat foc. Mai aveau puţin şi produceau energie electrică. Şeful Fondului Proprietatea, instituţie care deţine 23% din acţiunile Complexului Energetic Oltenia, a dat cu o lopată de bălegar peste imaginea companiei, spunând următoarele: „Dintre toate companiile la care suntem acţionari, suntem foarte îngrijoraţi de situaţia de la Complexul Energetic Oltenia. Am văzut că preţurile mari din energie de anul trecut au ajutat, însă sunt la limita dintre a supravieţui sau nu ca şi companie”, a declarat oficialul de la Fondul Proprietatea.

De ce face astfel de declaraţii? Pentru că i se permite.

Preşedintele Fondului Proprietatea, Greg Konieczny, face declaraţii dubioase despre o companie strategică a ţării şi fără de care ieri dimineaţă şi-ar fi băut cafeaua pe întuneric. Politicienii locali s-au arătat indignaţi şi chiar şocaţi. Le-au ţinut isonul şi liderii de sindicat. Dar şeful Fondului Proprietatea nu face declaraţii întâmplătoare, deşi CEO a încheiat anul trecut cu un profit brut de 220 de milioane de lei. Dar de ce ţipă Greg Konieczny? Pentru că i se permite, pentru că vrea bani rapid, adică dividende.

CEO trebuie declarată prin lege companie strategică

Pentru a elimina derapaje precum cel de faţă, statul român ar trebui să ia câteva măsuri de bun simţ. Să declare companiile energetice de importanţă strategică, prin lege sau printr-o hotărâre a CSAT. În al doilea rând să elimine Fondul Proprietatea din acţionariatul CEO şi al altor companii publice strategice. Oricum Fondul Proprietatea a evaluat la zero lei valoarea acţiunilor pe care le deţine la CEO, iar, legal, Ministerul Energiei ar putea răscumpăra cu zero lei acţiunile respective. Ar fi câteva măsuri de bun simţ. În afară de ceva agitaţie pe la Gorj, declaraţia lui Greg Konieczny a avut efect zero în mediile centrale. S-ar putea spune că nu interesează pe nimeni ce se întâmplă cu CEO, decât în momentul în care ţara nu are curent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com