Plantările nu depășesc tăierile în pădurile Gorjului

Directia Silvica Gorj realizeaza regenerarea padurilor atat pe cale naturala cat si artificial prin lucrari de impadurire.

Prin lucrarile de impadurire se urmareste instalarea vegetatiei forestiere pe cale artificiala, aceasta presupunând folosirea puietilor ale caror radacini se incorporeaza in solul terenului destinat culturii forestiere.

In urma extragerii definitive a arboretului batran (matern) se pot genera doua situatii:      A.in zona montana inferioara, de deal si campie, adica in etajele foioaselor: stejari, fag etc. se aplica tratamente silviculturale si concomitent cu taierea ultimilor arbori batrani ramane deja instalat un arboret tanar, pe mare parte din suprafata. Se produce ceea ce se numeste regenerarea naturala (a speciilor autohtone).

Frecvent se intampla insa si aici ca regenerarea naturala sa nu se instaleze pe intreaga suprafata. In aceste situatii, sunt necesare doar impaduriri in completarea regenerarilor naturale, pe suprafete mici.

B.in zona montana, in etajul rasinoaselor si in special la molid, dar si in zona plopului se fac taieri la ras pe suprafete relativ mici, maxim 3ha, care se planteaza integral, cu puieti produsi in pepiniere, realizandu-se astfel o regenerare artificiala a arboretelor.

In vederea impaduririi tuturor suprafetelor cuprinse in campania din primavara anului 2019, Directia Silvica Gorj a folosit cantitatea de 267 mii puieti forestieri, din care 230 mii pentru suprafetele existente in fondul forestier proprietate publica a statului si 37 mii in fondul forestier proprietate privata in administratie ( Obstea Runcu si Dobrita ).

In primul semestru al anului 2019, Directia Silvica Gorj  a executat lucrari de regenerare a padurilor atat in fond forestier proprietate publica a statului cat si in fond forestier proprietate privata aflata in administratie.

 

Pe langa lucrarile de regenerare a padurilor, naturale si artificiale, care s-au executat in primavara 2019 si se vor executa si in toamna 2019, Directia Silvica Gorj a efectuat si  lucrari de completare a plantatiilor infiintate in anii anteriori pe o suprafata de 18 ha, din care 17 ha in proprietate publica a statului si 1 ha in proprietate privata aflata in administratie .

Totodata, in primul semestru al anului 2019, Directia Silvica Gorj a executat prin ocoalele silvice din subordine lucrari de ingrijire a culturilor tinere si regenerarilor naturale in suprafata de 63 hectare, din care 54 hectare in fondul forestier proprietate publica a statului si 9 hectare in fondul forestier proprietate privata in administratie .

Facem precizarea ca in primavara 2019 Directia Silvica Gorj a executat semanaturi cu molid in solarii pe suprafata de 240 mp si in camp cu seminte de salcam pe suprafata de 20 ari .        In acelasi timp au fost executate repicaje in camp in suprafata de 39 ari cu puieti de molid proveniti din solarii . Totodata, pentru toamna anului 2019, Directia Silvica Gorj are in vedere recoltarea cantitatii de 2684 kg seminte forestiere ( molid – 10 kg, gorun – 784 kg, stejar pedunculat – 920 kg, garnita – 320 kg, cer – 570 kg, paltin de munte – 23 kg, salcam – 1 kg, castan comestibil – 50 kg, cires – 6 kg ) , seminte forestiere ce vor fi folosite la semanaturile din pepinierele silvice in vederea producerii puietilor forestieri ce vor fi folositi la impadurirea suprafetelor de teren disponibile .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com