Proiect de 4,6 milioane de euro pentru achiziția de autobuze la Motru

Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a semnat, astăzi, la ADR Sud-Vest Oltenia, contractul pentru finanțarea unui proiect din fonduri europene, în valoare de peste 4,6 milioane de euro! Investițiile vizează modernizarea infrastructurii rutiere și achiziționarea de autobuze.

În cadrul proiectului, finanțat din fonduri europene, vor fi modernizate cele mai importante străzi din municipiul Motru, ele fiind de altfel și cu cel mai mare grad de uzură. De asemenea, se vor realiza trotuare și piste pentru biciclete.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 care vizează creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale, iar obiectivul general este crearea unui sistem de transport eficient, ecologic și modern.
Infrastructura rutieră va fi refăcută, unele dintre străzile ce urmează a fi modernizare nefiind reabilitate niciodată.

Astfel, în cadrul proiectului, vor fi modernizate străzile Motrului, Glogovenilor (Râpa) și Ciobănești (din satul Ploștina) precum și străzile Motrului, Macului, Molidului, Gării, Parcului, Liceului, Arțarului, Bld. Trandafirilor, Aleea Teilor, Calea Tismanei și drumul comunal 46A între străzile Motrului și Râpa, străzi pe care se vor realiza și piste pentru biciclete.
Totodată, vor fi achiziționate autobuze ecologice cu propulsie electrică, de capacitate medie, iar printre componentele principale ale proiectului se află realizarea unei autobaze ce constă într-un depou cu stații de încărcare cu energie electrică a vehiculelor, amenajare a unui terminal, stație de capăt pentru transportul public local.

Proiectul cuprinde, de asemenea, realizarea de trasee pietonale și achiziționarea de componente de automate de eliberare, vânzare și reîncărcare pentru carduri și bilete, terminal de control, infrastructură centru de date, etc.
Se va implementa un sistem de management al traficului pentru transportul public local e-ticketing, sistem de informare a călătorilor, de supraveghere video și un dispecerat video.
Primarul liberal Gigel Jianu a semnat , astăzi, la Agenția de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia contractul de finanțare a acestui proiect și va demara, în cel mai scurt timp, procedurile pentru scoaterea la licitație a proiectelor tehnice. Primarul estimează că execuția efectivă a lucrărilor pentru infrastructură va demara la începutul anului viitor, proiectul având termen de implementare 40 de luni.

Valoarea totală a proiectului este de 21.747.648 de Ron, ceea ce reprezintă peste 4,6 milioane de euro și se adaugă altor 5 proiecte demarate, aflate în diverse etape de implementare a căror valoare totală se ridică la aproximativ 12 milioane de euro, unul dintre ele, în valoare de 100.000 de euro, pe Programul Operational Capacitate Administrativă, încheindu-se, ieri. Printre proiectele aflate în desfășurare se numără cel privind reabilitarea Casei de Cultură, reabilitarea ”zonei de mijloc” a municipiului, construirea unui bloc de locuințe sociale, reabilitarea ambulatoriului de specialitate existent și extinderea lui cu un corp nou. La acestea se adaugă 3 proiecte, cu fonduri guvernamentale, în valoare totală de aproximativ 1.600.000 lei.(comunicat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com