Cine a ajuns să deplângă soarta minerilor şi a energeticienilor din CEO?

Unul dintre foştii directori din Complexul Energetic Oltenia a ajuns să deplângă situaţia negocierilor privind noul contract colectiv de muncă de la companie. Ion Răuţ, ex-director de Resurse Umane, susţine că drepturile din contractul colectiv de muncă trebuie negociate în limitele bugetului de venituri şi cheltuieli, însă acesta nu ar fi cunoscut sindicatelor. Sindicatele au primit însă o variantă de buget în luna ianuarie. Nu au fost de acord cu procentul de creştere salarială, motiv pentru care s-au întâlnit la Bucureşti cu ministrul de atunci al Energiei, Toma Petcu. Întâlnire a durat 9 ore.

„Negociere fara buget? Asta chiar e pentru prima data in istoria CEO, dar si pentru prima data in istoria negocierilor de oriunde in lumea asta! In esenta, negocierea CCM inseamna ca o parte din resursele unitatii sunt alocate pentru motivarea resursei umane. Ori daca nu stii care sunt resursele destinate acestui scop, ce poti negocia? Nimic! La toate negocierile la care am participat, sindicatele aveau un slogan: „Bugetul nu ne este opozabil!”, sustinand prin asta ca bugetul este un document unilateral al administratiei asupra caruia nu au un acord formal cu aceasta. Dar de fiecare data au negociat in limitele bugetului pe doua componente: drepturi incluse in fondul de salarii, drepturi neincluse in fondul de salarii(tichete, vouchere, s.a) pentru ca altfel nu au ce negocia. De la asta se incepe, de la identificarea resurselor disponibile unui scop. Nu asta au semnat Bobalca, Boza, Balasoiu la Bucuresti? Ca au identificat 24 milioane prntru fondul de salarii! Dar care-i fondul. ca altfel cele 24 de milioane sunt pur si simplu o iluzie cu care sunt inselati oamenii!”, potrivit unei postări de pe pagina de socializare a lui Ion Răuţ, fost director de Resurse Umane la CEO.

2 comentarii la „Cine a ajuns să deplângă soarta minerilor şi a energeticienilor din CEO?

 • 6 februarie 2018 la 11:58
  Legătură permanentă

  Fiind anonimi și dornici de revanșă, nu rezultă cui trebuie sa mulțumesc pentru promovare. Fără să mă ascund, va mulțumesc!

  Răspunde
 • 7 februarie 2018 la 19:08
  Legătură permanentă

  Dacă nu există bani astea cum dracu şi-au dat şefimea clase uni la alţi, şi săraci muncitori au luato că de obicei sus.
  Baaaaaaaaaaaaaaaa nu vă e ruşine că cei de jos vă ţin în spate.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com