Pârvulescu: Armonizarea salariilor este doar peticită cu suma de 24 de milioane de lei

Dumitru Pârvulescu, liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie, este de părere că armonizarea salariilor în Complexul Energetic Oltenia este departe de a se fi încheiat. Alocarea sume de 24 de milioane de lei este abia primul pas, iar dezechilibrele salariale nu vor fi eliminate pe deplin.

„Repartizarea celor 24 de milioane de lei subunităților nu rezolvă problema armonizării salariale în Complexul Energetic Oltenia. Se va face o armonizare cât de cât în subunităţi, dar nu în cadrul CEO. Vedem ce va fi la pasul al doilea, la negociere. Dorinţa salariaţilor este una destul de mare. Vedem ce se va întâmpla în timpul negocierii. Se va constitui comisa de negociere pe 29 ianuarie. Se vor face anumite criterii pe subunităţi şi se va repartiza fondul. Media este de 1.807 lei burt pe an. Dacă se împarte la 12 luni este o sumă, la 11 luni este o sumă. Diferă de sporurile fiecărui salariat. Nu se poate spune cât. Media va fi de 2,5 clase de salarizare pe salariat. Posibil să fie angajaţi şi cu mai multe clase”, a declarat Dumitru Pârvulescu.

Aşteaptă în continuare bani de la administraţie

„Următoarea sumă va fi din bugetul CEO la negocierea contractului colectiv de muncă. Vor fi luaţi bani din bugetul CEO din alte sectoare şi se vor aloca pentru cheltuielile cu munca vie. Nu vor fi folosiţi bani din profitul pe anul trecut pentru că el a fost folosit să fie umplute găuriledin trecut. Aşa spune legea. Oricum, se vede că anul trecut a fost mai bine ca în 2018. Pe ianuarie 2018 au fost preţuri mai bune, decât în luna ianuarie a acestui an. Depinde şi de autorităţile de reglementare cum vor regla această piaţă”, a spus liderul FNME la Radio Infinit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com