Un lider de sindicat care a avut curajul să spună NU propunerilor administraţiei CEO, umilit şi insultat

Un lider de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia(CEO) a fost atacat dur de un coleg de-al său din mişcarea sindicală. Cel atacat este Nicolae Bădiţa, preşedintele Sindicatului Liber Lupoaia. Acesta este acuzat de ipocrizie de către Nicu Bunoaica, un alt lider de sindicat de la Cariera Lupoaia. În apărarea lui Bădiţa a sărit imediat sindicalistul de la Termocentrala Rovinari, Manu Tomescu. Scandalul ar fi justificat de apropierea alegerilor la Cariera Lupoaia.

„Pentru că liderul Nicolae Bădiță, președintele Sindicatului Liber Cariera Lupoaia (FNME), este atacat și calomniat într-un mod dobitocesc în presa locală, atacuri și calomnii venite din partea unor oameni fără scrupule și fără simțul ridicolului, mă simt nevoit să atrag atenția mișcării sindicale și opiniei publice că ceea ce i se întâmplă zilele astea lui Nicolae Bădiță, nu este drept și corect ! Spun că nu este drept și corect, și că atacurile sunt de-a dreptul dobitocești, pentru că sunt lipsite de orice argument care să le susțină că ar putea avea măcar cât de puțină legătură cu realitatea ! Eu pe Nicolae Bădiță îl RESPECT și îl consider un CAMARAD, pentru că l-am cunoscut în mijlocul acțiunilor sindicale pe care FNME le-a avut de-a lungul timpului ! Și pentru că eu întotdeauna argumentez când susțin ceva, vă dau numai trei exemple prin care liderul de sindicat mi-a câștigat respectul pe care i-l port :

1.Nicolae Bădiță a REFUZAT să semneze acel acord discriminatoriu cu administrația de pe mandatul domnului Ciurel și a participat alături de FNME la proteste, chiar dacă atunci făcea parte din federația Univers.

  1. Nicolae Bădiță a fost alături de noi în GREVA FOAMEI în martie 2015, protest prin care am reușit să stopăm ACORDUL DISCRIMINĂRILOR, inventat de domnul Ciurel și sindicatul galben pe care și l-a creat, și totodată să îl forțăm pe domnul Gerea, ministrul energiei de la acea vreme, să îi dea ordin domnului Ciurel să încheie un Contract Colectiv de Muncă pentru salariații din C.E.Oltenia.
  2. Iar nu în ultimul rând, Nicolae Bădița a PARTICIPAT la MARȘUL DISPERĂRII din aprilie 2016, un protest de anvergură care a atras atenția Guvernului și Parlamentului României, asupra faptului că fără C.E.Oltenia Sistemul Energetic Național este în pericol. Și oricât ar încerca unii să ducă în derizoriu MARȘUL DISPERĂRII, se vede clar că și datorită acelui protest, compania noastră este acum respectată și a început să-i meargă mai bine, iar minerii și energeticienii nu mai sunt forțați să meargă cu lunile în șomaj tehnic. Cel puțin pentru cele trei exemple pe care vi le-am dat, OMUL și LIDERUL Nicolae Bădiță, are tot respectul și aprecierea mea și consider că nu este drept să fie atacat într-un mod atât de dobitocesc de oameni care nu fac nimic altceva decât să spună vorbe fără noimă !”

Ce a făcut Bădiţa

„In data de 29.11.2017, in cadrul comisiei mixte administrație- sindicate, a fost prezentat un RAPORT al comisiei de lucru care a fost desemnată in urama cu cateva luni sa lucreze la grila de salarizare din CE Oltenia.

Din partea FNME, zona minerit, a fost desemnat sa facă parte din acea comisie de lucru , Președintele Sindicatului Lupoaia și vice-președinte FNME, Nicolae Bădița, el fiind singurul LIDER din cadrul acestei comisii de lucru care nu a semnat acest RAPORT, ne fiind de acord cu intrarea sporurilor de cariera și pericol in salariul de baza. Domnul Bădița Nicolae, a considerat ca măsura introducerii acestor sporuri in salariul de baza conduce in final la creșteri nesemnificative a salariului brut al salariatilor, mult mai important fiind menținerea acestor sporuri specifice condițiilor de munca. Sindicatele din zona minieră afiliate la FNME, îl felicită pe domnul Nicolae Badita președintele Sindicatului Lupoaia, pentru decizia luată de acesta in comisia de lucru”, potrivit Sindicatului Liber EMC Roşia.

Cine l-a criticat pe Bădiţa

Nicu Bunoaica este extrem de supărat pe jocurile care se fac în interiorul Federaţiei Naţionale Mine Energie şi spune că totul are ca scop inducerea în eroare a minerilor de la Cariera Lupoaia pentru ca aceştia să continue să îl susţină pe Bădiţa, astfel încât acesta din urmă să îşi păstreze funcţia de preşedinte. „Bădița este prezentat ca fiind singurul lider care nu a semnat raportul comisiei de la nivelul Complexului Energetic Oltenia privind grila de salarizare, nefiind de acord cu includerea sporurilor de carieră și pericol în salariul de bază. Minte că nu a semnat. FNME vrea să-l ajute să câștige alegerile la Lupoaia, să fraierească oamenii”, susţine liderul Sindicatului Solidaritatea 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com