Face PNL implozie din cauza luptei pentru putere, deşi e în opoziţie!?

Liberalii gorjeni stau pe un butoi cu pulbere. De o lună de zile este dihonie în partid. Sunt membri din structura de conducere care au ajuns să se atace între ei, chiar şi în spaţiul public. La mai multe şedinţe în ultimele săptămâni, unii chiar au anunţat că vor să plece prin demisie şi să nu mai audă de PNL. Problemele sunt departe de a fi tranşate în sânul liberalilor, în ciuda declaraţiilor optimiste şi împăciutoare date de şeful PNL Gorj, deputatul Dan Vâlceanu.

Când Vâlceanu pleacă…

Conflictele au izbucnit în PNL Gorj în momentul în care Dan Vâlceanu a stat mai mult pe la Bucureşti şi a „umplut” ecranele televizoarelor. Trimis de partid sau invitat direct de televiziuni, Vâlceanu pare prins mai mult cu treburi prin Capitală. Lipsa preşedintelui a părut momentul potrivit pentru unii liberali să înceapă să regleze anumite conturi şi chiar să îşi spele rufele în public. Între nemulţumiţii sau între cei implicaţi în diferite conflicte se află: Puiu Diaconescu, Denisa Şuţă, Victor Banţa, Gheorghe Pecingină şi lista ar putea continua, având în vedere că sunt mulţi care au de imputat câte ceva sau cer ceva. În special locuri eligibile pe liste, la alegeri.

Problema e că nu au unde să plece

Problema este că, deşi unii liberali au ameninţat că vor pleca din partid, momentan nu au unde. Cea mai la îndemână soluţie ar fi ALDE şi PMP. La ALDE este greu de crezut că se va duce cineva cât timp va fi preşedinte Dian Popescu. De asemenea, la ALDE oricând ar putea avea loc o schimbare de conducere, având în vedere tatonările pe care le face Robert Filip, pe lângă Tăriceanu. PMP ar fi o variantă de avarie, având în vedere că nu este sigur de pragul electoral şi că la ultimul scrutin nu a reuşit să trimită în parlament vreun deputat de Gorj. Cert este că PSD nu are nevoie să atace PNL – liberalii se toacă singuri între ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com