Scenariu sumbru: Se propune închiderea în 3 ani a tuturor termocentralelor pe cărbune!!

„România trebuie să cheltuiască până la 1,9 mld. Euro pentru a polua în continuare

Toate termocentralele pe cărbune din România vor necesita modernizări pentru a se conforma noilor standarde de emisie mai restrictive, conform raportului Greenpeace “Noi standarde de emisii – O nouă realitate pentru sectorul energetic pe cărbune” . Totalitatea cheltuielilor estimate necesare conformării termocentralelor pe bază de cărbune din România însumează aproximativ 1,6 – 1,9 miliarde de euro (EUR)”

Ce mai spune Greenpeace

„Anul 2017 a adus noi reglementari privind emisiile industriale. Uniunea Europeană tocmai a adoptat o nouă legislație menită să protejeze sănătatea cetățenilor săi prin reducerea poluării emise de industria energetică. Reglementările se referă la reducerea unor poluanți, cum ar fi particulele în suspensie, oxizii de azot, dioxidul de sulf și mercurul, care sunt nocive pentru sănătatea umană. Noile reglementari sunt mai restrictive decât cele din prezent, iar procesul este unul ciclic – limitele de emisie sunt înăsprite odată la 4-6 ani. Termocentralele vor trebui să se conformeze prin investiții în modernizare, iar termenul limită este 2021”

Analiza Greenpeace

„Pentru termocentralele pe cărbune asta nu înseamnă doar cheltuieli adiționale, ci și o recalculare a profitului operațional, pentru a lua o decizie informată dacă modernizarea ulterioară este viabilă din punct de vedere economic sau dacă unitățile pe cărbune trebuie eliminate treptat. Grupurile energetice vor fi nevoite să determine viabilitatea economică a continuării procesului de modernizare, ținând cont de înăsprirea recurentă a standardelor de emisie, dar și de vechimea termocentralelor românești. Marea majoritate (peste 85%) a termocentralelor din România sunt mai vechi de 30 de ani și au ajuns la limita duratei de viață estimate”

Aruncă bomba: Închideţi termocentralele şi investiţi în regenerabile

„Decât să investească 2 miliarde de euro într-o industrie scumpă și poluantă ce aparține trecutului, este mai oportun ca statul să o elimine treptat până în 2021, iar aceasta sumă uriașă de bani să fie alocată investițiilor în energia regenerabilă, ieftină și curată. Doar așa România poate proteja sănătatea cetățenilor săi și mediul, pentru a fi în concordanță cu angajamentele asumate de Europa și România în temeiul Acordului climatic de la Paris” a declarat Alin Tănase, coordonator de campanii în cadrul Greenpeace România.

One thought on “Scenariu sumbru: Se propune închiderea în 3 ani a tuturor termocentralelor pe cărbune!!

  • 11 noiembrie 2017 la 10:10
    Legătură permanentă

    Sa micsoreze varsta de pensionare cu 2 ani ca am trait 35_40 ani in zona defavorizata si nu stiu daca mai apuc pensia.sau cat mananc.am inghitit praf la serv.si acasa ca locuesc in Rovinari.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com