Tinerii din Gorj, învățați cum să devină antreprenori

 

Asociația Scout Society implementează în următorii 2 ani proiectul de parteneriat strategic “Rural Business Innovation Hub”, împreună cu parteneri din Slovenia (SMART IDEA Igor Razbornik s.p. și Better Future, poslovno svetovanje, Ksenija Strazisnik s.p.), Portugalia (JumpIN Hub – Associação para a Inovação e Empreendedorismo), Croația (MP Enterprise d.o.o.), Slovacia (YOUTHFULLY YOURS SK). Proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană.

Viziunea proiectului este de a contribui la rezolvarea lipsei educației antreprenoriale în zonele rurale. Scopul acestuia este de a construi și promova competențele antreprenoriale în rândul tinerilor din mediul rural, pornind de la o atitudine antreprenorială aplicată la soluțiile provocărilor societății de astăzi.

Obiectivele proiectului sunt:

-creșterea nivelului de competențe antreprenoriale în rândul tinerilor (18-30 ani) din 6 comunități rurale;

-încurajarea dezvoltării a 6 comunități rurale și crearea de oportunități pentru o viață mai bună;

-conștientizarea cu privire la importanța alfabetizării antreprenoriale în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani;

-documentarea / demonstrarea utilității unui centru de inovare în afaceri pentru extinderea oportunităților pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani din zonele rurale.

O dată cu începerea implementării proiectului a fost organizată la Târgu-Jiu și prima întâlnire de lucru unde au participat reprezentanți ai organizațiilor partenere. În cadrul acesteia au fost discutate o serie de aspecte ce țin de implementarea proiectului. Printre acestea au fost: analiza și distribuirea sarcinilor din managementul de proiect; discutarea și aprobarea planurilor de comunicare, de risc și de diseminare; distribuirea sarcinilor și aprobarea termenelor limită pentru fiecare sarcină atribuită; discutarea, aprobarea și semnarea acordului de parteneriat al proiectului și planificarea cu privirea la redactarea / realizarea primelor două rezultate ale proiectului: o broșură care va conține o colecție de bune practici pentru dezvoltarea afacerilor de succes din mediul rural și un material care va avea conținut educațional pentru antreprenoriatul tinerilor din mediul rural.

Acest proiect a apărut din necesitatea de a încuraja antreprenoriatul în zonele rurale ca urmare a confruntărilor cu care se confruntă comunitățile din sate. În zonele rurale, este deosebit de dificil pentru tineri să învețe despre antreprenoriat și să aibă a oportunități de a începe și de a dezvolta o afacere  la fel ca într-un oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com