România importă energie și CEO este lăsat să moară

România a ajuns luni să importe aproape o mie de megawați pe anumite intervale orare, în condițiile în care consumul era de 6.000 de MW. Prin urmare, producătorii din țară puteau să asigure lejer consumul intern și chiar să și producă pentru export. Nimeni nu știe care este politica statului român vizavi de firmele românești.

O explicație ar putea fi curentul electric mai ieftin din import. Este însă stare de urgență și punerea la treabă a companiilor românești ar putea fi justificată de acest lucru. Și așa, s-au cheltuit sume uriașe în această perioadă, sub umbrela stării de urgență și nimeni nu știe dacă pentru clientela de partid sau exclusiv în folosul cetățeanului.

De ce Ministerul Economiei, principalul acționar al Complexului Energetic Oltenia, își lasă compania să moară încet? Doar pentru că e mai ieftin afară? Dar energia importată din Ucraina sau Serbia are inclusă taxa de CO2? Se întreabă cei de la minister oare de ce în loc să protejeze locurile de muncă din țară, susțin interesele companiilor din afara țării? CEO nu va putea să intre vreodată în competiție cu producători din state unde nu se achită certificate de CO2. Rușine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com