PLUS încearcă să își facă partid în Gorj

Noua echipă de conducere a PLUS Gorj va fi aleasă la sfârșitul acestei săptămâni. Sâmbătă, 20 iulie, se va desfășura Convenția Județeană PLUS Gorj, în care membrii Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate din Gorj vor alege noua echipă de conducere a partidului în județ, inclusiv pentru organizația de tineret.

Vor fi aleși președintele PLUS Gorj, 8 membri în Biroul Filialei Județene – 4 propuși de președinte și 4 aleși prin vot secret –, 3 membri în Comisia de Integritate și Arbitraj și 3 membri în Comisia de Cenzori. Pentru organizația de tineret, Generația PLUS, unde vor avea drept de vot doar membrii cu vârsta mai mică de 30 de ani, vor fi aleși un coordonator județean și 4 membri ai Biroului Filialei Județene G+. Mandatul echipei județene de conducere este de doi ani, începând de la data alegerilor.

Încă de la înființare, activitatea PLUS Gorj a fost coordonată de o echipă de conducere interimară, sub forma unui Grup de Inițiativă Județeană, cu responsabili pe comunicare, recrutare, organizare campanie pentru alegeri, politici publice locale, fundraising și organizare de evenimente. Unii dintre aceștia s-au alăturat echipei încă de la începutul anului 2018, înainte de a se înființa partidul, prin Platforma România 100.

Alegerile județene au fost programate la finalul primei etape de înființare a Comunităților Locale din teritoriu și a alegerilor interne la nivel local. Comunitatea Locală, element de diferențiere al partidului, este, conform Statutului PLUS, forma de organizare locală la nivel național, echivalentul filialelor locale ale celorlalte partide politice, însă cu distribuire teritorială diferită. În PLUS Gorj au fost validate, până în acest moment, 3 dintre cele 44 de comunități din teritoriu.

La Convenția Județeană, reprezentanții echipei centrale vor fi Alin Mituța, membru al Consiliului Național PLUS și coordonator regional SV Oltenia, Victor Giosan, membru al Biroului Național PLUS și coordonator regional SV Oltenia, și Oana Chirilă, membru al Consiliului Național PLUS și coordonator Generația PLUS al regiunilor Vest și SV Oltenia. La nivel național, pe data de 20 iulie mai sunt programate Convenții Județene în Argeș și Maramureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com