Alba-neagra la penelişti: Moşoiu zice că e liberal, PNL zice că nu.

Fostul lider al PNL Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, se laudă că este noul preşedinte interimar al filialei locale. Mai mult, spune că a fost „uns” în funcţie chiar de către partid. Adică ar fi fost validat preşedinte interimar la PNL Drăguţeşti. Replica PNL este contrară declaraţiilor omului de afaceri. Liberalii spun chiar că în spaţiul public sunt propagate informaţii eronate şi se delimitează de declaraţiile lui Moşoiu. Acesta a fost condamnat penal şi este incompatibil cu statutul PNL.

Ce spun liberalii?

„Pentru a se evita propagarea în spațiul public a unor informații eronate, Partidul Nțional Liberal, filiala Gorj, face următoarele precizări :

1. Domnul Vasile Moșoiu nu deține calitatea de membru al Partidului Național Liberal.

Conform Statutului Partidului Național Liberal, Art.16. :  ”Calitatea de membru al PNL se dobândește ca urmare a deciziei BPL , validate de BPJ, pe baza unei adeziuni formulate în scris de către candidat, a unei fișe personale și a unei declarații pe  propria răspundere că îndeplinește condițiile de înscriere prevăzute în Statut, depuse la sediul organizației locale pe raza căreia candidatul își are domiciliul, reședința sau locul de muncă, la alegerea sa.”  La Art. 17, Statutul PNL prevede că : ”pe baza cererii de adeziune, BPL decide prin vot cu privire la cererea de intrare în partid și transmite decizia la BPJ pentru validare.(…) Dobândirea calității de membru devine efectivă la data înregistrării în Registrul Național al Membrilor PNL. ”

Până în acest moment, la sediul PNL Gorj, nu a fost depusă o adeziune din partea domnului Vasile Moșoiu și nici un proces-verbal de ședință al Biroului Politic Local Drăguțești, în care să se fi pus în discuție o astfel de intenție.

2. Într-o ședință de Birou Politic Județean al PNL Gorj, din luna octombrie, s-a dat un vot de principiu, pentru a se stabili dacă poate fi demarat un dialog cu Vasile Moșoiu, în acest sens. Nu s-a supus votului adeziunea sa și, în niciun caz, desemnarea sa ca președinte interimar la PNL Drăguțești.  Deținerea unei funcții în cadrul partidului este condiționată de deținerea calității de membru.

3.  PNL Gorj, prin vocea președintelui Dan Vîlceanu, a lămurit în spațiul public, faptul că, în aceest moment domnul Vasile Moșoiu nu poate obține calitatea de membru PNL, dat fiind faptul că Statutul Partidului Național Liberal  prevede la Art. 15 alin. 2., că ”o persoană nu poate deveni membru al PNL dacă: a) a fost condamnată penal pentru infracțiuni de corupție sau alte infracțiuni săvârșite cu intenție; ”, potrivit unui comunicat al PNL Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com