Măsuri luate din cauza COVID la Săcelu, Cărbunești și Mătăsari

În cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj din data de 29 octombrie 2020, a fost adoptată Hotărârea nr. 42, prin care, având în vedere că rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în localitaţile Săcelu (1,92), Târgu Cărbuneşti(1,63) şi Mătăsari(1,61), valoarea indicelui de incidență este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, au fost dispuse următoarele măsuri pentru o perioadă de 14 zile începând cu data de 30.10.2020:

1.Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00.
2.Se permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.
3.Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.
4.Se permite activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

Totodată, în conformitate cu prevederile Ordinului nr.5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și în baza adreselor avizate de Inspectoratul Județean Școlar Gorj și Direcția Publică de Sănătate Gorj, s-a aprobat:

– organizarea activităţilor didactice în sistem on-line la Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu pentru clasele a XII-a A, a X-a C şi a X-a E(până pe data de 04.11.2020).
– organizarea activităţilor didactice în scenariul galben la toate unităţile de învăţământ de pe raza comunei Bustuchin pentru elevii claselor V-VII , începând cu data de 28.10.2020.
– organizarea activităţilor didactice în scenariul verde la toate unităţile de învăţământ de pe raza comunei Stăneşti, începând cu data de 28.10.2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com