Anchetatorii au mai verificat aspectele sesizate de ANI, în cazul Primăriei Berlești

Anchetatorii au mai verificat aspectele sesizate de Agenția Națională de Integritate cu privire la acordarea ilegală a unor sporuri la Primăria Berlești. În urma cercetărilor s-a dispus clasarea cauzei.

„Referitor la informațiile apărute în unele mass-media locale, cu privire la faptul că Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg  Cărbunești cu privire la „posibile” încălcări ale legislației în vigoare de către primarul  liberal al comunei Berlești, Iulian Berlescu, prin emiterea unei dispoziții de acordare a unor sporuri pentru condiții vătămătoare, facem următoarele precizări :

–  Faptele pentru care ANI sesizează Parchetul Tg Cărbunești au făcut deja obiectul unui dosar de cercetare penală, în care Parchetul de pe lângă Judecatoria Tg Cărbunești a dispus CLASAREA cauzei.

-Persoana care a sesizat ANI este semnatară și a  plângerii în baza căreia a fost întocmit dosarul penal în care institutiile abilitate au constat nevinovăția primarului Iulian Berlescu.

Astfel, posibilele fapte sesizate de către ANI  au fost deja cercetate, iar procurorii au constatat că ele nu există.

In Ordonanța de clasare, emisă de Parchetul de pe lângă Judecatoria Tg Cărbunești la data de 11.02.2020, in dosarul numărul  79/P/2019 se precizează că în urma analizării probelor administrate în cursul urmăririi penale faptele sesizate nu există sau nu au fost săvârșite cu vinovăție. În același document se dispune :”Clasarea cauzei privind savarsirea faptei de abuz in serviciu, prev. și ped. de art. 297 alin. 1 C. Pen cu referire la încasarea de către primarul Berlescu Iulian a sporului de 15%, intrucat fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”.(comunicat PNL Gorj)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com