Greenpeace – lobby deschis pentru energia eoliană, lovitură pentru cărbune

Veste rea pentru CEO. Greenpeace România și RWEA şi-au unit forţele pentru promovarea energiei eoliene.  Greenpeace România și Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) au organizat ieri o vizită la parcul eolian al EDP Renewables din Făcăeni, Ialomița. La eveniment au participat jurnaliști, specialiști ai companiilor membre RWEA (CEZ, EDPR, Enel, Gestampren și Engie), reprezentanți ai societății civile, oameni preocupați de energia eoliană, precum și o parte din echipa Greenpeace România. Participanții au aflat date esențiale despre energia eoliană, observă în timp real cum se produce, află informații direct de la specialiști și vizitează interiorul turbinelor din parcul eolian.

Acţiune de imagine

Potrivit unui comunicat de presă, evenimentul își dorește să pună pe agenda publică beneficiile energiei alternative, într-un context în care, în România, tehnologiile tradiționale de producere a energiei sunt învechite, neperformante și necesită costuri uriașe pentru modernizare, iar derogările de la limitele de poluare sunt alarmante. „Sutele de turbine eoliene moderne și eficiente instalate în România sunt un exemplu de producere a energiei din surse inepuizabile și curate, cum este mișcarea aerului, Vântul. Ele reprezintă un pas din evoluția de neoprit a modului de a produce energia necesară desfășurării vieții oamenilor de la un mod poluant și nesustenabil pe termen lung spre un mod mai prietenos cu mediul și cu sănătatea noastră. În urma miliardelor de euro investiți în centrale electrice eoliene moderne, nu numai că în România există mii de noi locuri de muncă într-o industrie modernă, dar suntem și cu un pas mai aproape de a opri încălzirea globală,” declară Radu Voinescu, director de campanii, Greenpeace România.

Promovarea concurenţei CEO

„Consensul științific cu privire la rolul gazelor cu efect de seră în creșterea globală a temperaturilor și necesitatea limitării creșterii temperaturii medii globale cu mult sub 2°C peste nivelurile preindustriale (fiind necesară continuarea eforturilor de limitare a creșterii temperaturii la 1,5°C pentru a reduce semnificativ riscurile și impactul schimbării de climă cu origine antropică) motivează industria energiei eoliene din România la o participare activă în realizarea tranziției energetice către un viitor al energiei ieftine și curate ce respectă principiile sustenabilității. Astfel energia eoliană a reușit în puțini ani să devină un participant cheie pe piața de energie a României, capabil să modereze preţurile și să asigure siguranța alimentării cu energie electrică în condiții extreme de vreme, inclusiv în cazul apariției secetelor prelungite și a condițiilor grele de iarnă,” adaugă Adrian Borotea, Vicepreședinte al Consiliului Director al RWEA. Asociația Română pentru Energie Eoliană sau „RWEA” (Romanian Wind Energy Association) a fost înființată în 2008 în București și funcționează ca o organizație non-guvernamentală, în conformitate cu legea româna. Asociația este o entitate voluntară de participanți din industria energiei eoliene din România. Aceasta există pentru a promova rolul cuvenit al energiei eoliene în mixul energetic din România și, în consecință, pentru a promova o energie curată, sigură și eficientă pentru România. EDP Renewables (Euronext: EDPR) este lider global în sectorul energiei regenerabile şi al patrulea producător de energie eoliană la nivel global, prezent pe 12 pieţe (Belgia, Brazilia, Canada, Franţa, Italia, Mexic, Polonia, Portugalia, România, Spania, Marea Britanie şi SUA). Energias de Portugal S.A.

Andrei Pavel  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com