Cinci tipuri de accidente grave provocate de indisciplina pietonilor

Potrivit poliţiştilor, traversarea neregulamentară este principala greşeală pe care o fac o pietonii care ajung victime ale accidentelor. De câte ori mergi pe jos, te afli pe stradă, pe trotuar, de-a lungul drumului, în traversare, într-un loc în care circulă şi alţii, eşti pieton. Ai crede că la vârsta adolescenţei ştii deja  regulile pietonale. Realitatea, însă, ne arată zilnic pietoni loviţi în accidente, de cele mai multe ori victime ale propriilor greşeli. Azi am ales doar 5 dintre greşelile pe care pietonii le fac în traversare.

 

5 greşeli în traversarea străzii care îmi pot fi fatale:

  1. Îmi închipui că trecerea de pietoni e un loc sigur, în care EU am prioritate, deci nu mi se poate întâmpla nimic. Orice aş face, ceilalţi trebuie să mă vadă şi să mă protejeze. Şoferii nu au decât să oprească atunci când traversez.

Adevăr:Viaţa ta e responsabilitatea ta. Nu o lăsa în seama altora. Nici un şofer nu îşi doreşte să lovească un pieton, dar, uneori, pur şi simplu,şoferii nu pot evita accidentele. Între a vrea să opreşti şi a opri efectiv o maşină aflată în mers stau legi ale fiziologiei umane (timpul de reacţie) şi legi ale fizicii (distanţa de frânare).

  1. Nu mă asigur înainte de a trece strada.

Adevăr: A te asigura înseamnă a te uita în stânga şi în dreapta şi a trece doar atunci când nu se apropie nici un autovehicul sau atunci când ţi-e clar că ai fost văzut şi ţi se dă prioritate.

  1. Nu îmi scot căştile din urechi şi, în general, fac ce vreau eu. Sunt pe trecerea de pietoni, aşa că sunt în siguranţă.

Adevăr: Discuţiile cu prietenii, vorbitul la telefon, ascultarea muzicii în căşti, scrierea de mesaje, toate acestea reprezintă situaţii care te fac neatent În felul acesta nu auzi ce se întâmplă pe stradă, pierzi contactul cu realitatea în ansamblul ei şi te izolezi într-o  altă lume.

  1. Traversez în fugă (pentru că mă grăbesc sau pentru că nu vreau să petrec mult timp pe şosea) sau pe bicicletă.

Adevăr: Traversarea în fugă te pune în pericol. Şoferii nu apucă să te vadă şi să reacţioneze în timp util şi rişti să fii victimă a unui accident. Acelaşi pericol te pândeşte şi când traversezi strada pe bicicletă.

  1. Traversez prin faţa sau prin spatele autobuzului oprit în staţie.

Adevăr: Ieşind de după un autobuz oprit în staţie poţi lua prin surprindere şoferii care circulă pe cealaltă bandă de mers. Surpriza lor ar putea să fie fatală pentru tine!

Pentru siguranţa ta, dragă pietonule, fii atent la ce se întâmplă în jurul tău!

 

NU-ŢI LĂSA VIAŢA ÎN RESPONSABILITATEA ALTOR PARTICIPANŢI LA TRAFIC!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com