Elvira Şarapatin îi aplică o lovitură de ciocan între picioare lui Işfan

Şeful ISJ Gorj primeşte o lovitură sub centură din partea colegei de partid deputata Elvira Şarapatin. Într-un comunicat de presă, parlamentăriţa desfiinţează mandatul lui Işfan la conducerea învăţământului gorjean, prezentând multe aspecte negative din unităţile de învăţământ gorjene:

„Gorjul are învățământ de calitate și în școlile în care condițiile de studiu lasă de dorit

,,Județul Gorj are elevi extrem de buni la învățătură, iar lipsurile cu care comunitățile locale se confruntă pentru asigurarea unor condiții decente de studiu, probleme care nu sunt ignorate la nivel parlamentar, nu trebuie să întunece însă dorința și accesul elevilor de a beneficia de educația gratuită din școli!”.

Acesta este mesajul deputatului PSD Gorj, Elvira Șarapatin, o dată cu începerea noului an de învățământ, parlamentarul refuzând, de altfel, să participe la festivitățile de deschidere de luni. Elvira Șarapatin susține că, în ciuda festivităților emoționante, nu ar fi putut ignora că profesorii, mulți foști colegi la catedră, ar fi întrebat-o de ce școlile unde lucrează nu sunt așa cum au văzut ei în străinătate, la schimburile de experiență. ,,Am primit, apoi, și nenumărate sesizări legate de abuzurile unor directori de școli la adresa cadrelor didactice, despre carențe în funcționarea unităților de învățământ, despre lipsa microbuzelor școlare, a combustibilului și a fondurilor necesare pentru reabilitarea unor clase sau grădinițe. Pe unele le-am transmis deja comisiei pentru cercetarea abuzurilor, din care fac parte, în timp ce pentru altele cer încă informații autorităților abilitate, în vederea realizării unor interpelări. Am încredere însă că aceste probleme își vor găsi rezolvare, fie urmare a unor primari care nu se dau bătuți în fața greutăților, fie chiar a dascălilor care se implică în proiecte, necesare pentru a asigura un confort educațional elevilor de la clasă. Îi asigur însă pe dascăli, elevi și părinți că îi vor sprijini în demersul lor pentru o educație de calitate, la nivelul județului Gorj”, a declarat deputata Elvira Șarapatin.

La nivelul a 29 de localități din Gorj s-au realizat, până pe 11 septembrie 2017, ori sunt în curs de realizare, o serie importantă de lucrări de investiții, reparații și reabilitări a unităților de învățământ, în timp ce în alte 25 de localități, școlile nu au încă asigurat tot combustibilul pentru iarnă. În 41 de localități din județ nu există, la școli și grădinițe, grupuri sanitare în incintă ori apă curentă la acestea iar, în alte 32 nu se asigurată pază, nici umană, nici video în unitățile de învățământ. În 18 localități există școli și grădinițe care nu au încă împrejmuiri iar, în alte 7 localități, în unitățile de învățământ, nu există spații de depozitare a cornului și a laptelui.

Desfiinţat şi de colegii de la Alexandru Ştefulescu

Işfan are probleme şi cu profesorii de la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu”, care ameninţă că nu vor mai intra la ore. Zeci de cadre au rămas fără salarii, din cauza sporului de calculator pe care ISJ nu doreşte să îl acorde. „Este această problemă care trenează de o săptămână. Am stat şi am aşteptat zi după zi să primim un răspuns oricare ar fi el de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Nu primim nimic, deşi erau obligaţi să validze sau să invalideze statele de plată şi să le trimită mai departe. Indiferent care este opinia lor în legătură cu acest spor trebuia să îndeplinească procedura şi să se meargă mai departe, nu să blocheze totul”, a declarat Aurel Popescu, directorul Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu”.

Işfan se scuză…

„Eu nu sunt ordonator de credite, ci primarul este. Noi nu avem nicio legătură cu plata salariilor. Nu are legătură plata salariilor cu punctul nostru de vedere. Am primit o circulară de la Ministerul Educaţiei şi care vizează exact problema sporului de calculator. Nu este vorba de niciun fel de nelămurire. Acolo scrie clar că nu se poate acorda. Este nevoie de un regulament aprobat la nivel central prin care să fie stabilite locurile de muncă unde se poate acorda sporul de calculator. Acum trebue respectată decizia ministerului”, a declarat Ion Işfan.

Andrei Pavel

One thought on “Elvira Şarapatin îi aplică o lovitură de ciocan între picioare lui Işfan

  • 16 septembrie 2017 la 18:10
    Legătură permanentă

    Multumim Elvira. N-ai uitat, inca de invatamant. Nici noi ,colegii tai de la liceu nu am primit salariul si alta resursa financiara nu avem. asteptam sa faceti ceva cu Isfan Voi ,partidul l-ati cocotat acolo. Voi trebuie sa rezolvati situatia.Repede , pana nu pierdeti voturile celor care inca mai cred in voi. Nu uitati in invatamant sunt 5000 de salariati care mai au in spate alti 10000 de soti si copii si care mai pot convinge si pe altii. Tu nu te-ai saturat de Isfan . nu vezi dezastrul din invatamantul gorjean? stim ca poti sa ne sprijini si te rugam sa o faci.Multumim!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com