Gorjenii şi românii se pot căsătorii şi în acest an la Poarta Sărutului din Târgu Jiu. Romanescu preia de la Cârciumaru şi organizarea Revelionului Solidarităţii.

Primăria Târgu Jiu va organiza şi în acest an căsătorii de Anul Nou la Poarta Sărutului, din Parcul Central. Există deja opt solicitări telefonice din partea unor tineri din judeţ şi din ţară care şi-au exprimat intenţia de a se cununa la Târgu Jiu. Până în prezent au fost oficiate sute de cununii civile sub Poarta Sărutului, taxa fiind una piperată, de 400 de lei. Autorităţile le oferă însă tinerilor, flori, şampanie şi bucuria unui moment cu adevărat extraordinar, având în vedere locul în care se produce evenimentul. Este vorba de cunoscuta operă realizată de sculptorul Constantin Brâncuşi. Dar vor încasa şi banii respectivi.

Romanescu organizează şi Revelionul Solidarităţii

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, va continua un al proiect al fostului edil Florin Cârciumaru. Este vorba de Revelionul Solidarităţii. Romanescu a refuzat să ofere prea multe detalii, tocmai pentru că este vorba de un proiect al fostului şef al primăriei, dar nu a negat faptul că Revelionul Solidarităţii va avea loc în Târgu Jiu. Edilul actual a promis însă că amploarea nu va fi una atât de mare.

Ce a mai luat de la Cârciumaru?

Romanescu a mai preluat punerea în funcţiune a iluminatului festiv pe 1 decembrie, fasolea cu cârnaţi şi vin fiert de Ziua Naţională şi alte proiecte din programul fostului primar. Este interesant dacă Marcel Romanescu va merge la cumpăna dintre ani la Revelionul Solidarităţii organizat pentru categoriile defavorizate sau îl va trimite pe viceprimarul Aurel Popescu. În mod cert, Romanescu va oficia căsătoriile la Poarta Sărutului de Anul Nou. O altă tradiţie instituită în mandatul lui Florin Cârciumaru. Cetăţenii încă aşteaptă proiectele originale ale primarului liberal.

One thought on “Gorjenii şi românii se pot căsătorii şi în acest an la Poarta Sărutului din Târgu Jiu. Romanescu preia de la Cârciumaru şi organizarea Revelionului Solidarităţii.

  • 6 decembrie 2017 la 2:35
    Legătură permanentă

    Este bine ca se pastreaza acest obicei de organizare a casatoriilor la cumpana dintre ani. Are o semnificatie placuta in randul locuitorilor orasului, dar si in randul turistilor, tinand cont ca in anii trecuti au venit sa se casatoreasca la Poarta sarutului si cetateni din alte judete ale tarii. Cred ca evenimentul contribuie intr-o oarecare masura si la promovarea orasului, tinand cont ca este preluat si de catre trusturile de media centrale. Sper sa se mai continue si in anii urmatori cu acest eveniment.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com