Dispozitivele HANDS FREE – CÂT DE MULT TE ÎNCURCĂ ÎN TRAFIC?

Nu tot ce e legal este şi benefic. Fumatul şi dispozitivele hands free sunt permise de lege conducătorilor auto. Şi totuşi, ambele încurcă şoferii şi-i îndepărtează de la adevăratul scop al oricărui participant la trafic: siguranţa sa şi a celor din jur.

Dispozitivele hands free crează iluzia libertăţii nestingherite de a vorbi la telefon atunci când conduci. Chiar dacă rolul lor pare unul bun, eliberează mâinile şoferului de omniprezentul telefon, în realitate acestea ţin ocupat ceva mult mai important decât mâna: mintea celui care conduce. Conducerea unui autovehicul nu este la îndemâna oricui. Este, poate, una dintre cele mai complexe activităţi pe care le realizăm într-o zi, o activitate în care ai nevoie de toate funcţiile psihice şi de toate simţurile.

Chiar dacă  parcurgi acelaşi traseu, două drumuri nu vor fi la fel, vei fi mereu în postura celui nevoit să se adapteze la situaţii noi: alţi şoferi care îţi taie calea, alţi pietoni care te surprind trecând prin loc nepermis, alţi biciclişti care nu semnalizează la schimbarea direcţiei de mers, alte provocări de fiecare dată.

Când vorbeşti la telefon folosind hands free, mintea îţi este ocupată cu convorbirea, iar urechile tale nu aud ceea ce se petrece în exteriorul maşinii. Sunt două motive pentru care, deşi legale în România, folosirea dispozitivele hands free ar trebui evitată pe cât posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com