Ce şanse ar avea un sindicat nou la CEO?

Un fost director din Complexul Energetic Oltenia(CEO) a primit propunerea să înfiinţeze un sindicat în cadrul companiei şi să îi reprezinte pe membri în relaţia cu administraţia. Este vorba de Ion Răuţ, fost director de Resurse Umane din CEO, care ar urmări să revină la Complex. Răuţ a declarat că a refuzat propunerea.

„Am avut mai multe propuneri din partea unor persoane, dar am dat răspuns pe pagina de socializare că nu şi am explicat şi de ce nu. Concepţia mea despre sindicate este că în timp sindicatul va trebui să fie afară din unitate şi unde oamenii să adere liber fără niciun fel de presiune ca oamenii să stea în sindicat. Propunerea a fost să fac un sindicat de la zero. Mi-au propus să asigur suportul tehnic. A fost o sugestie că ar şi aduce oameni la sindicat, dar nu ştiu tehnic cum să o facă. Este vorba de oameni simpli din CEO. Ar dori o reprezentare mai profesionistă. Se solicită vaucere de vacanţă de 1.450 de lei. Nici măcar nu s-au raportat la salariul de acum. Este o cerere pe minim. Arată că liderii nu vor să se bată. Negocierile ar fi făcute şi ei intră la negocieri doar să bea o cafeluţă. Eu am preluat de la unităţi anumite puncte de vedere cu promovările. În unităţi este teroare şi oamenii se tem să nu intre pe vreo listă neagră. Tensiunile mari nu vor fi între lideri şi administraţie, ci între oameni şi lideri”, a spus Ion Răuţ, la Radio Infinit.

Mitrescu respinge teoriile lui Răuţ

În timp ce Costantin Creţan în laudă pe Ion Răuţ, Constantin Mitrescu, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, respinge punctele de vedere ale lui Ion Răuţ: „Sunt glume, dar nu mai comentez. Noi ne-am bătut cu administraţia lui Ciurel şi Răuţ, când se dădeau drepturi aşa cum se dădeau. În 2014 nu mai doreau să negocieze. El are alte probleme pe care vrea să le rezolve perosonal. Ar vrea şi el un post de consilier ceva şi pentru asta încearcă să influenţeze, să revolte oamenii împotriva administraţiei ”, a spus Constantin Mitrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com