Cultura, trimisă la cârciumă de autorităţi. Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu, abandonată

Autoritățile din Gorj îşi declară şi anul acesta neputinţa în a organiza în condiţii decente o manifestare culturală. Şi în 2017, Festivalul de Folclor „Maria Lătărețu” ar putea avea loc tot într-un restaurant tip cort, ca şi anul trecut. Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu nu are autorizaţia de securitate la incendii iar autorităţile locale şi cele judeţene nu au mişcat un deget pentru a face ceva în preluarea şi reabilitarea ruinei din centrul municipiului Târgu Jiu.

Nesimţire…

Dacă tot nu sunt în stare de peste un deceniu să preia şi să modernizeze Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu ar putea totuşi să nu organizeze un festival de o asemenea anvergură într-o cârciumă, ci ar fi putut să aleagă, în detrimentul numărului mai mare de spectatori, o locaţie precum Cinematograful „Sergiu Nicolaescu” sau Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Sau ar putea să construiască pe fonduri europene o sală de spectacole decentă la Târgu Jiu. Doar politicienii din Gorj vorbesc şi de turism cultural în municipiu.

Cosmin Popescu promite

Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu este evaluată la aproape opt milioane de lei și este administrată de un lichidator judiciar. Imobilul ar putea fi preluat de Primăria Târgu Jiu în contul datoriilor pe care Casa de Cultură din Târgu Jiu le are la municipalitate. Nimeni nu este în stare să propună soluţii în acest sens. Şeful Consiliului Judeţean Gorj promite însă că, în lipsa Casei de Cultură a Sindicatelor va găsi o altă locaţie şi nu va trimite Festivalul de Folclor la cârciumă. Să vedem ce-o să iasă!

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com