Comunitatea românească dn Serbia, atrasă la studii la UCB

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a organizat cu sprijinul Consulului General al României de la Zajecar, Republica Serbia, domnul Olyver Marius Diloff, în perioada 13–14 noiembrie 2018, o acțiune de promovare a ofertei educaționale a universității în mai multe licee din Valea Timocului. Cu această ocazie, au fost vizitate trei licee din localitatea Zajecar: Liceul Tehnic, Liceul Economic si Liceul de Medicina din Zajecar, precum si două licee din localitatea Kladovo: Liceul Economic din Liceul Tehnic. Delegația Universității a fost condusă de prof. univ. dr. Liviu-Marius Cîrțînă, prorector al UCB Târgu-Jiu, din delegație făcând parte și doi studenți etnci români din Serbia care studiază la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Scopul vizitei a fost acela de promovare a Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu peste hotare și a ofertei sale educaționale pentru atragerea tinerilor din Serbia la UCB Târgu-Jiu. Din cele declarate de liderii comunităților românești din Serbia de Răsărit comunitatea românilor din Serbia de Est însumează peste 200.000 de persoane în prezent.

Campania de promovare s-a desfășurat în cadrul proiectului „Etnici români la UCB – Școala Internațională de Vară Constantin Brâncuși 2018”, proiect cofinanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com