Cine răspunde pentru dezastrul de la IDP?

Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj se află la un pas de insolvenţă. Conducerea societăţii a depus la Tribunalul Gorj o cerere prin care solicită intrarea în insolvenţă. Muncitorii au rămas fără salarii de Paşti, iar restanţele sunt şi de trei luni de zile. Nu ar fi fost fonduri pentru plata lefurilor pentru că iarna prelungită a dat peste cap începerea lucrărilor şi, prin urmare, nu au existat încasări pentru că nu au fost prestate lucrări.

Societatea aflată în subordinea Consiliului Judeţean Gorj are de mai mulţi ani probleme financiare, însă actuala conducere a scăpat nesancţionată. Mai mult decât atât, muncitorii au fost cei care au plătit, cu disponibilizarea colectivă.

Au fost daţi afară peste o sută de muncitori

Din cauza lipsei lucrărilor, 122 de angajaţi ai Întreprinderii de Drumuri şi Poduri Gorj au fost concediaţi, însă acest lucru tot nu a rezolvat problema managementului defectuos. Au fost lăsaţi să plece din unitate inclusiv muncitori cu mare experienţă care au ajuns să fie angajaţi de alte societăţi de profil.

Nici la nivelul Consiliului Judeţean Gorj nu au fost luate măsuri pentru tragerea la răspundere a celor care au adus firma la sapă de lemn. Chiar dacă au existat luări de poziţie acesta nu au avut deloc darul de a pune lucrurile în mişcare. Oricum, fără lucrări şi fără noi contracte firma nu va scăpa în mod cert de faliment. Nu ar fi primul faliment la CJ Gorj. Şi alte firme au luat drumul falimentului în trecut. Vezi cazul SC Vârful Păpuşa SA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com