CEO vrea bani din PNI pentru alte două grupuri energetice- 5 de la Rovinari şi 3 de la Turceni

In baza contractelor de finantare semnate cu Ministerul Energiei, CE Oltenia a depus in anul 2014 primele cereri in vederea obtinerii de fonduri nerambursabile pentru investitiile companiei cuprinse in Planul National de Investitii, respectiv: ”Reabilitarea si modernizarea blocului energetic nr.4 de 330 MW, pe lignit – SE Rovinari” si ”Reabilitarea si modernizarea blocului energetic nr.7, pe lignit – SE Isalnita”.

La sfarsitul anului 2017, eforturile comune ale conducerii societatii, salariatilor direct implicati in atragerea de fonduri nerambursabile pentru CE Oltenia si conducerii Ministerului Energiei au fost incununate de succes, mecanismul PNI (initiat in baza Directivei nr.2003/87/CE a Parlamentului European si a Consiliului Europei) devenind functional. Astfel, prima transa de 6,2 milioane de lei a fost virata in conturile CE Oltenia.

Oportunitatea accesarii de fonduri nerambursabile constituie un ajutor important in ceea ce priveste crearea unei surse de finantare atrase care sa sustina cresterea eficientei energetice si reducerea emisiilor de CO2.

Pentru a putea depune cererile de finantare aferente fondurilor nerambursabile pentru cele doua obiective de investitii, CE Oltenia a trebuit sa faca dovada platii la zi a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera aferente tuturor instalatiilor cuprinse in PNI.

Pe langa cele doua obiective mai sus mentionate, CE Oltenia a initiat demersuri si pentru obtinerea de fonduri in vederea modernizarii grupurilor energetice nr.5 de la SE Rovinari si nr.3 de la SE Turceni, ambele fiind cuprinse in Planul National de Investitii aprobat de Comisia Europeana.(comunicat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com