Şoferii gorjeni conduc cu viteză. Sute de sancţiuni aplicate de poliţie.

Polițiștii rutieri au desfășurat acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, în weekend-ul recent încheiat, polițiștii au acționat pentru combaterea încălcării regimului legal de viteză şi a normelor privind depăşirea, indisciplinei pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor și conducerii autovehiculelor pe drumurile publice, de către persoane aflate sub influenţa alcoolului.

Având în vedere neregulile constatate în trafic, polițiștii au aplicat 579 de sancțiuni contravenționale, majoritatea în baza O.U.G. 195/2002, dintre care 134 pentru nerespectarea limitei legale de viteză, 60 pentru neportul centurii de siguranță, 10 pentru consum de alcool, 12 pentru depășire neregulamentară, trei pentru neacordare de prioritate la pietoni, 36 pentru nerespectarea normelor rutiere de către pietoni, 45 pentru abateri săvârșite de bicicliști și 10 pentru nereguli în cazul căruțașilor, iar restul pentru alte abateri rutiere.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat opt infracțiuni, în trafic, au reținut 41 de permise de conducere și retras 14 certificate de înmatriculare, pentru stare tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor.

Dat fiind faptul că indisciplina pietonilor, precum şi viteza neadaptată la condiţiile de drum constituie principalele cauze generatoare de accidente rutiere, se impune continuarea acţiunilor pentru combaterea acestora, precum și pentru conștientizarea tuturor participanților la trafic, în vederea respectării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice.(IPJ Gorj)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com