Investiţiile la CEO în 2017 au depăşit 400 de milioane de lei

Lignitul reprezintă singura sursa de energie care contribuie semnificativ la asigurarea necesarului de consum pentru Romania, iar mentinerea in functionare a centralelor CE Oltenia nu poate fi facuta decat cu un important efort investitional.

Lucrarile de investitii realizate in cadrul CE Oltenia in anul 2017 au depasit suma de 400 milioane lei. Pe langa investitiile tehnologice realizate sau in curs de realizare, CE Oltenia aloca sume importante pentru redari in circuitul silvic si agricol a suprafetelor de teren afectate de exploatarile miniere, precum si pentru atenuarea problemelor sociale determinate de desfasurarea activitatii de exploatare miniera.

Investitii majore demarate in anul 2017:

Instalatie pentru reducerea emisiilor de NOx la grupul energetic nr. 6 – SE Rovinari si la grupurile energetice nr. 5 si 7 – SE Turceni ;

Reabilitarea si modernizarea blocului energetic nr. 3, de 330 MW, pe lignit – SE Turceni Modernizare statie electrica 110 KV – SE Craiova.

Investitii majore finalizate si receptionate in anul 2017:

Suprainaltare compartiment I nou, al depozitului de zgura si cenusa Garla, de la cota 178,00 mdMN la cota 181,50 mdMN – SE Rovinari ;

Reabilitare si modernizare bloc energetic nr.7, pe lignit – SE Isalnita – Implementarea unei instalatii eficiente si fiabile de evacuare a zgurii din cazanele grupului energetic;

Suprainaltare depozit mal stâng Jiu intre cotele 86,60 – 104,60 mdMB SE Isalnita ;

Amenajare depozit carbune Arderea – Pinoasa Nord.

In alti ani, gradul de finalizare a investitiilor (inclusiv receptionarea lucrarilor efectuate) era de 30-35%. In anul 2017, gradul de finalizare a fost in jur de 80%, iar pentru anul 2018 se prognozeaza un plan investitional cu 24% mai mare decat in 2017.

Este de mentionat implicarea din acest an a autoritatii in deblocarea investitiilor de la Turceni si Rovinari, a cererilor de rambursare din PNI pentru proiectele inscrise de CE Oltenia, precum si in solutionarea problemelor legislative necesare desfasurarii in bune conditii a activitatii carierelor .

Preocuparea CE Oltenia este de a-si mari competitivitatea prin implementarea de investitii care dovedesc cresterea eficientei procesului de productie, avand in vedere ca ultimul an a subliniat importanta productiei de energie pe baza de carbune pentru mentinerea sigurantei Sistemului Energetic National.(comunicat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com