CEO poate beneficia de despăgubiri de 20 de milioane de euro dacă şefii din CS şi din Directorat o dau în bară cu managementul

Complexul Energetic Oltenia va putea beneficia de despăgubiri de 20 de milioane de euro, în cazul unor decizii greşite ale şefilor din Consiliul de Supraveghere şi din Directorat. Membrii CS şi ai Directoratului beneficiază de câţiva ani de asigurări de răspundere profesională. Şi în acest an Complexul Energetic Oltenia a alocat fondurile necesare pentru achiziţia de servicii de asigurare de răspundere civilă profesională pentru membrii Consiliului de Supraveghere şi membrii Directoratului.

Bugetul pentru plata asigurărilor care să acopere erorile de management este de câteva sute de mii de lei. Licitaţia va avea loc pe 4 mai. Este de amintit că membrii Consiliului de Supraveghere din Complexul Energetic Oltenia au beneficiat pe anul trecut de indemnizaţii uriaşe, pe motiv că firma a încheiat pe profit. Unii şefi nici nu au legătură directă cu domeniul producerii de energie electrică, dar au parte de multe beneficii şi chiar de protecţie în cazul în care nu se pricep la management.

Acoperă greşelile

Persoanele aflate în conducerea societăţilor pe acţiuni au obligaţia, potrivit legii, de a încheia poliţe de răspundere profesională pentru ca firma să beneficieze de reparaţii financiare, în cazul unor eventuale prejudicii cauzate de managementul defectuos. În cazul societăţilor pe acţiuni, Legea nr. 441/2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 31/1990 privind societăţile a introdus obligativitatea încheierii unei asigurări de răspundere profesională pentru administrator, respectiv pentru membrii Directoratului. Această prevedere a legii a fost preluată prin clauze contractuale prevăzute în contractele de administraţie. Potrivit legislaţiei, asigurarea de răspundere profesională acoperă prejudiciile produse societăţii, cât şi daunele cauzate terţilor în urma faptelor comise din neglijenţă, eroare, omisiune în exercitarea calităţii de conducere a persoanei sau persoanelor asigurate (administrator, membru al directoratului sau al consiliului de supraveghere). În cazul producerii de prejudicii sau de daune, firma poate să obţină de la societatea de asigurare o despăgubire care să acopere imediat şi măcar parţial un eventual prejudiciu.

One thought on “CEO poate beneficia de despăgubiri de 20 de milioane de euro dacă şefii din CS şi din Directorat o dau în bară cu managementul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com