CEO e din nou Cenuşăreasa sistemului, o copie a ceea ce s-a întâmplat cu întreprinderile româneşti după 1990

Nu mai există niciun fel de dubiu. Complexul Energetic Oltenia este lăsat încet-încet să moară. Programele de disponibilizări colective au continuat an de an în sistemul minier şi energetic pe bază de cărbune ca şi cum administraţiile ar fi primit în plic din altă parte politicile de management. Până la urmă este o chestiune de timp în ceea ce priveşte restructurarea masivă a mineritului şi a industriei miniere din România. Fiecare zi trecută este în defavoarea Complexului Energetic Oltenia şi în favoarea energiei regenerabile, din toate punctele de vedere.

Nu îi interesează sau duc mai departe o politică intenţionată de eliminare a CEO

Totul a fost foarte bine şi aproape toată lumea a lăudat termocentralele pe cărbune anul trecut sau în ultima iarnă sau în ultimele ierni, când nu se putea fără termocentralele pe lignit. Acum parcă pe nimeni nu mai interesează subiectul, mai ales când se poate cumva şi fără CEO şi Sistemul Energetic Naţional nu mai depinde de Oltenia.

Ce se întâmplă la CEO s-a întâmplat la o scară mai mică sau mai mare cu alte întreprinderi româneşti de după 1990. Adică este lăsat în mod voit sau inconştient să moară pe propria-i limbă. Zi după zi, ignoranţa şi indiferenţa guvernanţilor sau a parlamentarilor sapă la fundaţia mineritului. Energia regenerabilă şi organizaţiile de mediu câştigă încet, dar sigur teren. Gorjul o să se trezească la un moment dat că nu ştie ce l-a lovit şi că nu are suficient de multe fabrici de volane şi huse auto să pună în locul CEO. Toate cu leafa minimă. Viitorul miroase a cruntă sărăcie în Gorj.

Norocoşi cei care încă se vor putea pensiona de la CEO. Pentru restul, viitorul e presărat cu multe incertitudini. De strategia energetică nu se aude nimic deşi au trecut doi ani de mandat în parlament, de promisiuni cu mix energetic şi noi stategii energetice, de care se mai ocupă şi gorjeni…Nici sindicatele nu mai numără zilele de când actualii parlamentari gorjeni au promis mix-ul enrgetic. Adică de când au spus minciuni pentru a primi voturi.

Consumul este în continuare în scădere

33.93% Hidro – 2241 MW

19.64% Cărbune – 1297 MW

17.31% Eolian – 1143 MW

10.90% Foto – 720 MW

10.61% Nuclear – 701 MW

7.16% Hidrocarburi – 473 MW

0.45% Biomasa – 30 MW

Consumul de energie ajunsese duminică la sub 6.000 de MW oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com