Poliţist împuşcat în cap, „răzbunat” peste ani de fiul care a ajuns tot poliţist
Povestea începe în urmă cu câțiva ani, atunci când, gândul de a se face polițist i-a încolțit în minte tânărului, care și-a pierdut tatăl, polițist, într-un accident de muncă.
Regretatul și, totodată, tristul incident s-a întâmplat într-o noapte de septembrie, a anului 1992, atunci când, polițistul, în vârstă de 35 de ani, își executa serviciul de patrulare pe raza municipiului Târgu Jiu. În jurul orei 02:30, se afla pentru control, la sediul unei bănci, din localitate. Și-a anunțat prezența bătând în geamul de la camera paznicului de serviciu, folosind expresia ”POLIȚIA”. Era însoțit de doi sergenți jandarmi.
În momentul următor, speriat și derutat, a apărut în cadrul ferestrei, paznicul din interior, care a tras două focuri de armă, cu pistolul din dotare. Primul glonț l-a lovit pe plutonier în cap. În zadar, a fost transportat polițistul la spital, pentru că decesul se produsese imediat după incident. A lăsat în urmă o soție îndurerată de suferință și un copil, de numai 4 ani.
Pentru devotamentul cu care a acționat în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, dăruirea și spiritul de sacrificiu dovedit, în întreaga activitate, plutonierului i s-a acordat, post-mortem, gradul de căpitan, prin ordinul ministrului de interne.
La 26 de ani și 8 luni, de la plecarea din viață și din cariera de polițist a plutonierului Constantin Orăscu, copilul său, Ion Orăscu, devenit bărbat, îi calcă pe urme tatălui, în alegerea meseriei de apărător al legilor țării. Tânărul, de 30 de ani, beneficiază de prevederile Ordinului M.A.I. 35/2014, privind măsurile de sprijin acordate polițiștilor încadrați într-un grad de invaliditate și familiilor acestora, precum și familiilor polițiștilor decedați și a fost încadrat direct, începând cu data de 22 mai a.c., la același loc de muncă, unde și-a desfășurat activitatea și tatăl său, respectiv Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu.Îi urăm succes în carieră, voință și putere de muncă, pentru a-și face tatăl mândru!, potrivit IPJ Gorj.