Bombă! Şeful Serviciului Juridic din primărie, în vizită la un notar. Ce face cu averea?

Constantin Răduţoiu, şeful Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a fost vineri în vizită la un notar cunoscut din municipiul Târgu Jiu.Răduţoiu este extrem de îngrijorat de soarta averii sale şi şi-a propus să apeleze la una din rude pentru a o pune la adăpost. Rămâne de văzut ce vor mai găsi să îi impute funcţionarii primăriiei, după ce edilul Marcel Romanescu a decis ca Răduţoiu, alături de alţi directori să achite sumele stabilite pentru recuperare în raportul ANAF, care vorbeşte de modul în care a fost realizată achiziţia de ornamente de iarnă la nivelul municipiului Târgu Jiu, în anul 2010.

Cine e vizat de raport?

Raportul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală îi vizează pe următorii: Florin Cârciumaru, fost primar, actual senator, Narcisa Cristea, director economic, Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărire Comunală, Marius Ionescu, director tehnic, Grigore Jianu, secretarul primăriei, Constantin Răduţoiu, şef la Serviciul juridic. Marcel Romanescu a fost obligat de lege impute sumele care trebuie recuperate, peste 3 milioane de lei, unora dintre directorii din Primăria Târgu Jiu. Rămâne de văzut dacă Romanescu va depune şi o sesizare penală pentru neglijenţă în serviciu şi abuz în serviciu. Dată fiind calitatea de parlamentar a lui Florin Cârciumaru, sesizarea ar trebui să ajunge la Parchetul General sau la DNA.

Frica păzeşte bostănăria…

Interesant este că, deşi s-au certat timp de o oră în şedinţa extraordinară a Consiliului Local, aleşii locali, înclusiv cei ai PSD au votat fără probleme raportul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Cei cărora le-au fost imputate sumele respective au acum posibilitatea de a contesta deciziile emise de către primarul Marcel Romanescu. Este de amintit că la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu se află în lucru un dosar care vizează tocmai achiziţia nelegală a ornamentelor de iarnă. Potrivit ANAF nu ar fi fost respectate procedurile legale în privinţa plăţilor efectuate. De asemenea, anumite ornamente ar fi fost cumpărate la preţuri de 5 ori mai mari decât cele la care fuseseră achiziţionate de firma furnizoare, care este din Târgovişte.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com