Romanescu preia toată „moştenirea” de festivaluri de la Călinoiu şi Cârciumaru

Municipiul Târgu Jiu găzduieşte în săptămâna 21 – 27 august nu mai puţin de trei festivaluri. Astfel, o nouă ediţie a Festivalului berii va avea loc în perioada 21-27 august, în municipiul Târgu Jiu. Zeci de comercianţi sunt aşteptaţi pe insuliţa de pe râul Jiu, în zona unde în mod tradiţional avea loc acest eveniment. Rămâne de văzut dacă primarul Marcel Romanescu se va ţine de cuvânt şi va muta festivalul berii de pe heliport. În urmă cu mai mulţi ani festivalul berii avea loc pe strada din faţa primăriei. Este necesară găsirea unui loc unde comercianţii şi cetăţenii să nu blocheze activităţile altor instituţii, precum SMURD. Chiar viaţa cetăţenilor depinde de orice secundă în plus pe care autospeciala sau elicopterul o înregistrează.

Folclor de la Călinoiu şi Mischie…

De asemenea, cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor va debuta luni, 21 august, la Târgu-Jiu când va avea loc o paradă a formațiilor participante. Aproape 200.000 de lei au alocat autoritățile județene și locale pentru organizarea Festivalului Internațional de Folclor. „Evenimentul va reuni ansambluri atât din țara noastră cât și din țări precum Bulgaria, Germania, Republica Moldova, Serbia, Grecia, Polonia,Turcia, Ungaria şi România. Sunt costuri relativ mici faţă de activităţile pe care le avem programate. Nu este uşor să te descurci cu atâtea delegaţii. Sunt probleme de rezolvat în privinţa cazării, asigurarea mesei, a transportului şi dorim să nu apară disfuncţionalităţi. Manifestările din cadrul Festivalului internaţional de folclor de la Târgu Jiu vor debuta luni cu intonarea tuturor imnurilor naționale și ridicarea drapelelor țărilor participante. Ansamblurile din Germania, Bulgaria, Serbia, Republica Moldova, Grecia, Polonia, Turcia și Ungaria vor evolua doar două zile, respectiv marți și miercuri, pe scena amplasată în centrul municipiului Târgu-Jiu, începând cu ora 20.00. Anul acesta, artiștii străini vor avea ocazia să viziteze și Transalpina, unde vor avea parte de câteva ore de relaxare. Vrem să plece din Gorj cu o amintire extrem de plăcută şi din acest motiv o să ducem delegaţiile pe Transalpina, să parcurgem şoseaua şi să se bucure de acele peisaje şi de alte surprize. Astfel de vizitatori sunt cei mai buni ambasadori pentru cei avem noi aici şi doar prin simplul fapt că vor povesti ce au văzut va fi cea mai bună reclamă pentru Gorj şi pentru Translpina şi Rânca. Festivalul Internațional de Folclor de la Târgu-Jiu se va încheia vineri, 25 august cu o seară de folclor, ce va debuta de la ora 19.00 pe Insulița de pe Jiu”, a spus Gheorghe Porumbel, directorul Festivalului.

Târgul Meşterilor Populari din România, la Târgu-Jiu

În centrul municipiului Târgu-Jiu se va desfăşura şi cea de-a XII-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari din România, fiind prezenţi peste 40 de meşteri. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc marţi, 22 august, la ora 10.00 pe Strada Victoria Pietonal. Manifestarea este organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. La ediţia din acest an sunt aşteptaţi foarte mulţi meşteri extrem de talentaţi din Hunedoara, Suceava, Bihor, Vâlcea, Bistriţa Năsăud, Neamţ, Argeş, Olt, Alba, Cluj, Mehedinţi, Dâmboviţa, Harghita, Bucureşti, Dolj şi Mureş. Târgul va funcţiona pe toată durata săptămânii 21-27 august.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com