Minerii și energeticienii, condamnați să muncească până la moarte!

Liderul de sindicat Manu Tomescu, de la Termocentrala Rovinari, este de părere că Legea pensiilor modificată trebuie să fie aprobată și oferă ca argument o declarație a deputatului de Gorj, Dan Vîlceanu. Acesta spunea că modificarea legii este constituțională. Declarația a fost dată pe 3 aprilie. Atunci promisiunea era că vor fi îndreptate erorile din lege.

„Postez aici o declarație a Domnului Deputat al PNL Gorj, Dan Vilceanu, din data de 3 aprilie 2019, declarație în care ne făcea o promisiune precum că va îndrepta erorile din Legea Pensiilor, în ceea ce privește salariații din C.E.Oltenia.

Ținând cont de faptul că în aceste zile există un proiect al PNL în comisiile din Camera Deputaților, inițiativă legislativă care încadrează minerii și energeticienii la condiții speciale de muncă în legea pensiilor, noi nu înțelegem ultimele declarații ale Domnului Deputat Dan Vilceanu, declarațiile din aceste zile fiind în totală contradicție cu cele de acum doi ani!

Cu respect îl întrebăm pe Domnul Deputat Dan Vilceanu:

  1. Dacă acum 2 ani, minerii și energeticienii meritau să fie încadrați la condiții speciale de muncă, și această inițiativă era constituțională, în aceste zile de ce nu mai este constituțional !? S-a modificat cumva Constituția României prin care minerii și energeticienii sunt condamnați să muncească atâta timp cât sunt în viață, și noi nu știm?
  2. Tot acum 2 ani într-o intervenție de-a dumneavoastră de la tribuna parlamentului spuneați că la Complexul Energetic Oltenia mor oameni din cauză că lucrează în condiții foarte grele, și din această cauză ei trebuie încadrați la condiții speciale de muncă. Ce s-a întâmplat între timp, de astăzi nu vă mai susțineți acele afirmații !? Pentru că și atunci erați tot deputat, un înalt demnitar sub jurământul depus în Parlamentul României!
  3. Ținând cont de faptul că proiectul din Camera Deputaților este chiar inițiativa parlamentarilor PNL, și că partidul al cărui deputat sunteți face parte dintr-o coaliție care are majoritatea parlamentară, nu credeți că este momentul să depuneți toate eforturile necesare din toate punctele de vedere, pentru a face ca acest proiect să fie adoptat și astfel să fie îndreptate erorile din Legea Pensiilor, prin care minerii și energeticienii sunt discriminați?

Domnule Deputat Dan Vilceanu, cu tot respectul vă rugăm să vă onorați promisiunile electorale din perioada în care erați în opoziție! Aveți acum toate premisele, ba mai mult decât atât, noi am reușit să convingem chiar și partidele din opoziție, să susțină și să voteze proiectul PNL.”, conform lui Manu Tomescu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com