Aparegio a detonat bomba în ograda Primăriei Târgu Jiu: canalizarea pluvială e un dezastru şi nu sunt nici bani pentru reabilitare!

Prestatorul de servicii Aparegio Gorj a detonat bomba în curtea Primăriei Târgu Jiu, în urma declaraţiilor primarului Marcel Romanescu. Acesta din urmă a spus că Aparegio este obligată să intervină în caz de inundaţii. Şefii Aparegio nu numai că îl contrazic pe edil, dar spun că reţeaua de canalizare menajeră şi pluvială este una mixtă în oraş şi că pentru reabilitarea canalizării pluviale nici Guvernul, nici UE nu alocă fonduri pe niciun program.

Singurii bani pentru reabilitări ar urma să vină de la bugetul local, dacă vor exista sumele necesare. Deci este vorba de posibili ani de zile de inundaţii care vor urma la Târgu Jiu.

„APAREGIO GORJ SA face următoarele precizări despre problemele apărute în municipiul Târgu Jiu, în urma precipitațiilor din ziua de 4.09.2018:

– În acest moment Aparegio Gorj SA nu are un contract cu Primăria municipiului Târgu Jiu pentru gestionarea apelor pluviale.

– Deoarece 75% din rețelele de apă uzată (menajere) predate de către UAT Târgu Jiu în exploatare către Aparegio Gorj SA prin contractul de delegare, sunt rețele mixte, operatorul a făcut demersuri către Primăria Târgu Jiu pentru a primi suprafețele totale ale municipalității pe categorii (suprafețe betonate, acoperișuri, spații verzi, trotuare dalate) pentru a se putea negocia cele 2 prețuri/m3 de apă pluvială lunară (procent care ajunge în stația de epurare și procent care ajunge la emisar).

– S-a solicitat o comisie mixtă primărie-operator pentru a face o analiză cu toate străzile unde rețelele de apă și canal intră în reabilitare pentru a se puncta solutia tehnică de captare și dirijare a apelor pluviale (facem precizarea că prin programul POIM, Uniunea Europeană și Guvernul României finanțează reabilitarea de rețele de canalizare, dar nu finanțează rețelele pentru apele pluviale).

– Menționăm că nu sunt rezolvate problemele istorice apărute în momentul executării digurilor de la lacurile de acumulare ale Hidroconstrucția SA, problemă care datează din anul 1980”, potrivit APAREGIO Gorj.

 

One thought on “Aparegio a detonat bomba în ograda Primăriei Târgu Jiu: canalizarea pluvială e un dezastru şi nu sunt nici bani pentru reabilitare!

 • 7 septembrie 2018 la 15:13
  Legătură permanentă

  Nu sunt bani la TARGU JIU PENTRU CANALIZARE:
  SOLUTIE:

  1.Vindeti bradul de Craciun cu 100.000 euro!
  2.Vindeti ghivecele cu flori spanzurate pe stalpi!
  3.Folositi si diferenta de bani alocati pentru canalizare!
  4.Vindeti stadionul!
  ……..

  BANI *EZISTA*

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com