Angajaţii CEO nu şi-au făcut concediile pe 2018

Angajaţii Complexului Energetic Oltenia au rămas restanţieri la efectuarea concediului de odihnă pe anul în curs. Este vorba de mii de salariaţi care nu au avut efectiv timp să meargă în concediul prevăzut de legislaţie şi pe care angajatorul este obligat să îl acorde. Mulţi dintre mineri şi energeticieni au fost obligaţi să rămână în câmpul muncii, fără niciun fel de pauză, având în vedere că a fost nevoie de cărbune şi de energie electrică pe bază de lignit.

O altă cauză a neefectuării concediilor de odihnă este lipsa personalului suficient în anumite sectoare de activitate. Astfel, există în continuare un deficit de personal, cu toate că se tot discută de redistribuirea salariaţilor între subunităţi. Dat fiind faptul că nu au putut pleca în concedii de odihnă, angajaţii au ajuns în situaţia de a intra în concedii medicale, fiind bolnavi.

Potrivit liderilor de sindicat din Complexul Energetic Oltenia(Gabriel Căldăruşe), există mulţi angajaţi care vor dori să părăsească societatea în 2019, tot din cauza bolilor şi mai ales a apropierii vârstei de pensionare. Deocamdată, programul de disponibilizări colective prevede plecarea a doar 200 de salariaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com