Boşii din Primăria Târgu Jiu au găsit rapid bani pentru procesul cu ANAF!

Prefectura Gorj a întrebat Primăria Târgu Jiu dacă are banii necesari pentru plata serviciilor de asistenţă juridică pe care le solicită. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a întrebat dacă este legală Hotărârea Consiliului Local Târgu Jiu, prin care se doreşte angajarea unei case de avocatură în procesul cu ANAF, pentru a anula raporul de control care a scos în evidenţă un prejudiciu de 3 milioane de lei. Banii au rezultat din contractul pentru împodobirea oraşului de sărbători, în anul 2010. Edilul a cerut un aviz de legalitate Prefecturii Gorj, să vadă dacă poate să încheie sau nu contractul respectiv. Romanescu se teme să nu se aleagă cu un dosar penal, dacă va pune în practică dorinţa consilierilor locali ai majorităţii PSD-ALDE-PSRo.

Vicele Popescu spune că sunt banii necesari

Viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, spune că au fost găsite fondurile necesare pentru a fi virate în contul casei de avocatură cu care va fi semnat contractul de asistenţă juridică. „Am vorbit cu doamna Cristea şi au fost identificate sumele necesare pentru plata serviciilor de asistenţă juridică. Deci fondurile există şi vor putea fi folosite în cazul în care se va apela la aceste servicii pentru procesul cu ANAF”, a declarat viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu.

Florescu aşteaptă un punct de vedere la primărie

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, nu emite avizul de legalitate pentru Hotărârea Consiliului Local Târgu Jiu, întrucât din documentele primite de la primărie nu rezultă că ar fi disponbile fondurile necesare. Prefectura aşteaptă acum să fie transmise de primărie documentele respective.„Era o problemă de oportunitate, dar Consiliul Local a motivat oportunitatea. Nu cred că le legalitate ar fi probleme. Din punctul meu de vedere se poate apela la astfel de servicii de asistenţă juridică, dar un răspuns va fi formulat numai de compartimentul de specialitate din Instituţia Prefectului. Acela va fi valabil, restul sunt opinii.”, a declarat Ciprian Florescu, prefectul de Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com