Ziua Internaţională a Voluntariatului

Asociația pentru Democrație Educație Respect (ADER) sărbătorește miercuri 5 decembrie, Ziua Internațională a Voluntariatului.

Ziua Internațională a Voluntariatului a fost înființată în anul 1985 de către Organizația Națiunilor Unite. Această zi oferă tuturor organizațiilor de voluntari, cât și voluntarilor individuali, oportunitatea de a-si face vizibile contribuțiile, atât la nivel local, cât și național ori internațional.

Voluntariatul însuflețește cele mai nobile aspirații ale omenirii: pacea, libertatea, oportunitatea, siguranța și justiția pentru toate persoanele.

Foarte multe persoane își dedică timpul și experiența pentru a-i sprijini pe oameni, contribuind prin aceasta la dezvoltarea comunităților în care trăiesc.

Asociaţia pentru Democrație Educație, Respect este o organizaţie non-guvernamentală, al cărui scop este: conceperea, organizarea, promovarea şi desfăşurarea de activități şi proiecte de educație formală și nonformală în România şi în străinătate ce urmăresc pregătirea, formarea şi dezvoltarea continuă a tinerilor şi a adulților la nivel personal şi profesional, în vederea atingerii obiectivelor personale şi profesionale propuse de către aceştia. Asociația a derulat mai multe proiecte în domeniul educației, sănătății și tineretului și cuprinde în acest an peste 60 de voluntari.

Tema acestui an- „Voluntarii construiesc comunități reziliente”, celebrează eforturile de voluntariat care întăresc participarea locală și rezistența comunității în fața dezastrelor naturale, a stresului economic și a șocurilor politice. Evenimentul din 5 decembrie 2018 se va concentra pe modul în care voluntarii pot construi comunități reziliente.

La ora 13,00 în parcul Coloanei Infinitului vor fi lansate 33 de baloane, simbolizând cei 33 de ani de la declararea zilei de 5 decembrie drept Ziua internațională a voluntarilor (International Volunteer Day – IVD). Fiecare balon va purta spre cer dorințele voluntarilor, înscrise pe acestea, celebrând astfel eforturile acestora depuse de-a lungul unui an de a împărtăși cu ceilalți valorile pe care le prețuiesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com