Vot final la Camera Deputaţilor: CEO nu mai plăteşte certificate verzi în valoare de 5 milioane de euro

Complexul Energetic Oltenia nu va mai plăti certificate verzi în valoare de 5 milioane de euro. Camera Deputaţilor a aprobat proiectul de lege care prevede exceptarea Complexului Energetic Oltenia de la plata certificatelor verzi a consumului de energie electrică pentru extracţia, prepararea și manipularea cărbunelui. Legea va fi trimisă spre promulgare.

„După votul din Senat, și colegii mei deputați au votat, astăzi, în Plen, proiectul de lege care prevede exceptarea Complexului Energetic Oltenia de la plata certificatelor verzi a consumului de energie electrică pentru extracţia, prepararea și manipularea cărbunelui. Astfel, proiectul de lege privind modificarea art.8 alin.(1) lit.b) din Legea nr.220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie va merge la președintele țării, Klaus Iohannis, pentru promulgare, după care legea va putea fi aplicată atât la Complexul Energetic Oltenia, cât și la Complexul Energetic Hunedoara și CET Govora.

Forma inițială a legii dezavantaja cele trei mari companii, însă împreună cu deputatul Mihai Weber și senatorul Scarlat Iriza am inițiat un proiect de lege care să ajute CE Oltenia, CE Hunedoara și CET Govora, prin scutire de la plata certificatelor verzi a consumului de energie electrică pentru extracţia, prepararea și manipularea cărbunelui.”, potrivit senatorului de Gorj, Florin Cârciumaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com