Violență extremă în cazul tânărului înjunghiat la Bâlteni: lovit cu bâta în cap și cu un cuțit în piept!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a formulat propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a inculpaţilor B.N. şi B.C., soţ şi soţie, faţă de care procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor, violare de domiciliu şi lovire şi alte violenţe (inculpata B.C.), respectiv a infracţiunilor de complicitate la tentativă de omor şi violare de domiciliu (inculpatul B.N.).

Din concluziile preliminare ale SML Gorj rezultă că persoana vătămată B.B.I. a suferit o plagă înjunghiată în regiunea lombară dreapta profundă de 6-7 cm, care s-a putut produce prin lovire cu un corp tăietor înţepător, posibil armă albă, cuţit. Leziunile produse necesită pentru vindecare 35-40 de zile îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei, în lipsa unui tratament medico-chirurgical efectuat de urgenţă putând surveni decesul.

Procurorul a reţinut că din cercetări a rezultat că intenţia inculpatei B.C. a fost de a suprima viaţa victimei B.B.I., neproducerea rezultatului s-a datorat unor cauze externe autorului faptei şi anume intervenţia lui Z.M. care a încercat să o despartă pe inculpată de victimă şi totodată faptului că victimei i-au fost acordate îngrijiri medicale şi tratament chirurgical de urgenţă. Cu acea ocazie, inculpata B.C. l-a rănit uşor cu cuţitul şi pe Z.M., în zona abdomenului, producându-i leziuni ce necesită pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale.

De asemenea, s-a reţinut că intenţia inculpatului B.N. a fost de a o ajuta pe soţia sa B.C. să suprime viaţa victimei B.B.I., folosindu-se de o bâtă de baseball cu care i-a aplicat lovituri acesteia în zona capului, în timp ce inculpata B.C. îi aplica lovitura de cuţit menţionată.

Inculpaţii B.C. şi B.N. au fost reţinuţi preventiv pentru 24 de ore prin ordonanţa procurorului, începând cu data de 31 iulie orele 19,45, respectiv 20,50.

Dosarul a fost trimis judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj, pentru a dispune cu privire la solicitarea parchetului de arestare preventivă a celor doi inculpaţi.

Ancheta continuă, fiind condusă de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de cercetare ale poliţiei judiciare, pentru stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea de infracţiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale, care se impun.

Facem însă în continuare precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, dar aceste acţiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive în cauză.(comunicat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com