Veste bună pentru CEO cu privire la grupurile pe gaze naturale

Uniunea Europeană va include, probabil, gazele naturale şi proiectele din domeniul energiei nucleare pe lista investiţiilor „verzi”, care va fi prezentată la mijlocul lunii ianuarie, a anunţat Thierry Breton, comisarul pentru piaţa internă, într-un interviu acordat publicaţiei germane Die Welt, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres. Reamintim, în cadrul Romanian International Gas Conference (RIGC 2021), care a avut loc recent, la București, Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei și fost președinte ACER a declarat că, ”dacă Rusia continuă să-şi umfle muşchii, UE ar putea regândi clasificarea gazelor naturale ca energie de tranziţie”.

„Previziunea mea este că gazul natural se va regăsi pe lista UE de surse de energie de tranziţie către o energie ”verde”, a spus Răznav Nicolescu. Comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, confirmă, practic, previziunile lui Răzvan Nicolescu! Gazele naturale nu sunt „o sursă ideală de energie”, dar sunt mai bune decât cărbunele. „Dacă nu dorim energie nucleară, va trebui să fim pragmatici şi nu ne permitem o încăpăţânare ideologică”, a explicat Thierry Breton. Acesta a adăugat: „Energia atomică şi gazele naturale ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivele climatice. De aceea, Comisia Europeană se va baza pe gazele naturale şi energia nucleară la prezentarea taxonomiei”.

Uniunea Europeană este pe punctul de a finaliza partea de climă din taxonomia sa privind finanţarea sustenabilă, o reglementare inovatoare care vizează direcţionarea capitalului privat dinspre activităţile economice poluante spre cele pe care UE le consideră a fi prietenoase cu mediul. UE şi-a propus o reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030, comparativ cu nivelul din 1990, pentru a ajunge la neutralitate climatică până în 2050.

Franţa, ţară care îşi asigură 70% din electricitate din centrale nucleare, este unul din cei mai importanţi susţinători ai energiei nucleare şi susţine că emisiile reduse de CO2 ale centralelor nucleare fac acest tip de energie crucial pentru tranziţia la energia verde. Însă Germania şi alte state se opun şi au început deja să îşi închidă propriile lor centrale nucleare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com