Un nou serviciu de tip familial, inaugurat la Târgu Jiu

În urmă cu un an, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a achiziționat o casă de tip familial situată în municipiul Târgu Jiu, Aleea Petrești nr. 15. Între timp, Consiliul Județean Gorj a aprobat înființarea serviciului social care, funcționează în această locație, precum și capacitatea acestuia. S-a depus dosarul pentru licențierea acestui serviciu la ANPDCA București, iar recent s-a primit licențierea; în data de 7 decembrie 2018 se inaugurează serviciul social Casa de tip familial pentru copilul separat temporar sau definitiv de părinții săi ”Petrești”.

În această casă vor fi găzduiți, îngrijiți și educați 12 copii, cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, ei fiind elevi sau studenți ai unor instituții de învățământ de prestigiu din Târgu Jiu și din țară. Beneficiind de condiții excelente, copiii vor învăța aici deprinderile de viață, astfel încât să fie pregătiți pentru integrarea în societate la ieșirea din sistemul de protecție specială. Vor fi îngrijiți și educați de personal de specialitate, conform standardelor de calitate, respectiv: psiholog, asistent social, asistenți medicali, educatori și infirmiere.

Inaugurarea serviciului social Casa de tip familial pentru copilul separat temporar sau definitiv de părinții săi ”Petrești”, are loc vineri, 07.12.2018, la ora 10:30 și va debuta cu o slujbă de sfințire, oficiată de un sobor de preoți. Va urma un moment artistic specific sărbătorilor de iarnă, pus în scenă de către beneficiarii din această casă. De asemenea, copiii vor primi cadouri din partea unor sponsori.

Întotdeauna în acțiunile întreprinse de DGASPC Gorj trebuie să primeze interesul superior al copilului.

La inaugurare vor participa reprezentanți ai Consiliului Județean Gorj, conducerea DGASPC Gorj, precum și alți invitați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com