Trimiteri în judecată în cazul crimei din Piața Centrală din Târgu Jiu

Prin rechizitoriul din data de 22.01.2020 Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv, a inculpatului D. D. , pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, prevăzute de art. 189 alin.1 lit.a Cod penal şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevăzute şi pedepsite de art.371 Cod penal, cu reţinerea stării de recidivă prevăzută de art. 41 Cod penal şi aplicarea art. 38 Cod penal privind concursul de infracţiuni şi trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, a inculpatului D.A., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri şi alte violenţe, prevăzute de art. 193 alin. 2 Cod penal şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevăzute şi pedepsite de art.371 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 Cod penal privind concursul de infracţiuni.

Pentru a dispune astfel s-a reţinut că inculpatul D.D., pe fondul unei stări conflictuale legate de dorinţa de a fi despăgubit pentru un pretins afront adus de victima B.R., constând în pretinsa aducere de către victimă a unui concubin pentru fosta concubină a inculpatului susmenţionat, a luat hotărârea fermă ca, în situaţia în care nu i-ar fi fost satisfăcute pretenţiile financiare în cadrul unei judecăţi ţigăneşti, să suprime viaţa victimei susmenţionate, postând pe o reţea de socializare monologuri în care îşi expunea nemulţumirile şi avertismentele către victimă, ameninţând-o cu săvârşirea unor fapte grave pentru care ar fi urmat să fie condamnat la ,,50 de ani de închisoare,,.

În acest context, în data de 31.12.2019, în jurul orelor 11.00, aflându-se în incinta Pieţei Centrale din mun. Tg Jiu şi întâlnindu-se întâmplător cu victima B. R., inculpatul D.D. a exercitat împreună cu fratele său, inculpatul D.A. acte de violenţă fizică asupra victimei susmenţionate, lovind-o cu pumnii şi picioarele, doborând-o la nivelul solului, moment în care inculpatul D.D. a aplicat victimei o lovitură cu un cuţit în zona spatelui, cauzându-i leziuni care au condus la decesul victimei şi totodată producând temerea şi indignarea persoanelor aflate în piaţă, tulburând grav ordinea şi liniştea publică.

Faptele descrise întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de omor calificat, cu premeditare prevăzute de art. 189 alin.1 lit. a Cod penal şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevăzute de art.371 Cod penal, cu aplicarea art. 41 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 Cod penal.

Cu privire la inculpatul D.A. s-a reţinut că acesta, în data de 31.12.2019, în jurul orelor 11, aflându-se în incinta Pieţei Centrale din mun. Tg Jiu, împreună cu inculpatul D.D., fratele său, a exercitat împreună cu acesta din urmă acte de violenţă fizică asupra victimei B.R., lovind-o cu pumnii şi picioarele, doborând-o la nivelul solului, cauzându-i leziuni care ar fi necesitat pentru vindecare 12-14 zile de îngrijiri medicale, moment în care inculpatul D.D. a aplicat victimei o lovitură cu un cuţit în zona spatelui, cauzându-i leziuni care au condus la decesul victimei, producând totodată temerea şi indignarea persoanelor aflate în piaţă, tulburând grav ordinea şi liniştea publică.

Faptele descrise întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de loviri şi alte violenţe prev. de art. 193 alin. 2 Cod penal şi tulburarea ordinii și liniștii publice prev. și ped. de art. 371 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 Cod penal.

Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acţiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive în cauză.(comunicat)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com