Un lider politic promovează CEO, în timp ce partidul său e împotriva mineritului

Unul dintre liderii locali din USR a ajuns să promoveze opinii divergente cu ale partidului. Zilele trecute USR transmitea mesaje împotriva Complexului Energetic Oltenia, ca mare poluator al ţării, iar liderul USR Gorj, Radu Miruţă, vorbeşte pe pagina de socializare de faptul că fiecare ţară trebuie să îşi vadă propriile interese atunci când vine vorba de anumite ramuri ale economiei. Exemplul dat este al Poloniei care depinde energetic de cărbune în procent de 88%.

Reacţiile pe pagina de socializare a lui Radu Miruţă nu au întârziat să apară, acesta primind observaţii, să nu susţină companiile poluatoare. Tânărul lider şi-a nuanţat însă comentariul.

 

„Cracovia, 9 dimineata, ceata si miros puternic de fum de carbune.

Tot gandindu-ma pasind spre birou, daca e posibil ca intr-un oras cu universitate din 1364, in anul 2018 incalzirea in zona centrala sa fie pe baza de carbune, aflu mirat ca da…Ponderea carbunelui in mixtul energetic polonez este de 88%, ard carbune in centrul metropolei, pe cosul casei proprii, sunt in mijlocul UE si se poate. Noi, chiar daca avem zone din tara care depind exclusiv de carbune, stam cu capul plecat in Parlamentul European si, pentru cateva chiftele personale, votam ce ne cer altii, acceptam orice ni se propune, nu facem lobby si nu intelegem ca in Parlamentul European, sub umbra unei democratii, fiecare tara isi urmareste propriile avantaje…noi, suntem mai mult folositi pentru a vota avantajele altora. Poluarea nu este de acceptat, dar nici unitate diferita de masura intre tari nu se poate.

 

Noua, vor ajunge sa ne impoziteze si fumul de pe case.

Discutand la ceaiul de dimineata cu cei de la biroul local de la serv, imi spun colegii ca statul le deconteaza partial instalarea unei centrale termice pe gaz, doar ca e birocratie si nu se prea inghesuie lumea, merge pe carbune. Cand nu e umezeala, se ridica fumul si lumea s-a obisnuit.

Evident ca nu sustin poluarea, postarea este exclusiv pentru a evidentia faptul ca alte tari isi impun in legislativul european propriile avantaje si ca, aparent, poluarea este masurata cu unitate diferita in tarile membre”, potrivit lui Radu Miruţă, liderul USR Gorj, care ştie că în Gorj mineritul este un subiect sensibil, spre deosebire de colegii săi de la Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com