Cine ia măsuri în urma sinuciderilor de la CEO?

Trei sinucideri într-o singură lună nu este puţin, chiar şi pentru un colos energetic precum Complexul Energetic Oltenia(CEO). Peste 13.200 de salariaţi, dar cu mai puţin de trei faţă de începutul anului. Este foarte mult, având în vedere că la companie nu a fost înregistrat nici măcar un accident de muncă în această perioadă sau incident mai grav. Se poate afirma şi faptul că aproape că nu există localitate în Dolj şi Gorj în care să nu se afle cel puţin un angajat al Complexului Energetic Oltenia. Se poate spune însă şi că în anumite situaţii sănătatea psihică a salariaţilor este una precară.

Dacă până în urmă cu 6 – 7 ani nimeni nu se gândea la ziua de mâine, dacă era angajat în minerit sau la o termocentrală, în ultimii ani grija zilei de mâine a devenit una evidentă. Nimeni nu îi mai invidiază pe mineri şi pe energeticieni pentru salarii sau pentru statutul pe care îl aveau. Câştigau foarte bine şi îşi permiteau destule faţă de restul salariaţilor din Oltenia. În momentul de faţă sunt mii de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia care câştigă puţin peste salariul mediu pe economie. Şi asta înseamnă chiar mai mult de jumătate. Mulţi au rate, copii la şcoală sau la facultate, cheltuieli cu familia sau chiar soţii sau copii plecaţi la muncă în afara ţării. Adică trăiesc zi de zi cu multe griji şi locul de muncă la Complexul Energetic Oltenia nu le mai oferă siguranţa de altă dată. Unii chiar se gândesc serios să plece. A dispărut de mult şi coeziunea şi spiritul de breaslă din rândul minerilor.

Trei sinucideri ar trebui să pună pe gânduri administraţia

Ultimul angajat care şi-a pus capăt zilelor săptămâna trecută lucra la Sucursala Electrocentrale de la Işalniţa. Un altul a murit prin spânzurare tot săptămâna trecută. „Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari au fost sesizaţi pe 1 februarie prin apelul 112, de un bărbat, de 43 de ani, din comuna Fărcăşeşti, despre faptul că vecinul său, ar fi fost găsit spânzurat într-o anexă din spatele locuinţei. Poliţiştii au efectuat cercetarea locului faptei, stabilind că persoana decedată este un bărbat, de 40 de ani, din comuna Fărcăşeşti, care nu era cunoscut cu afecţiuni psihice. Pe corp bărbatului nu au fost identificate urme de violentă, iar cadavrul a fost transportat la S.M.L. Gorj pentru efectuarea necropsiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă”, potrivit unui comunicat de presă al IPJ. Un al treilea a murit în luna ianuarie. Mai trebuie avuţi în vedere şi angajaţii care suferă de boli grave, precum cancerul sau salariaţii care de câţiva ani nu au mai beneficiat de bilete de odihnă şi tratament pentru a se îngriji de sănătate sau pentru a fi câteva săptămâni alături de familie, să îşi refacă forţele şi să scape de stres.

One thought on “Cine ia măsuri în urma sinuciderilor de la CEO?

  • 5 februarie 2018 la 16:50
    Legătură permanentă

    Ba dar guvernul ăsta chear nu vede ce s-a ales de mineritul ăsta, salarii de căcat, munca multă riscantă fără sporuri.
    Ba fir-aţi voi ai dracu de tâmpiţi noi suntem buni doar când aveţi nevoie.
    Pe timpul lui Ceauşescu aveam salariu bun+sporuri bine meritate, 30% era sporul de carieră separat de salariu, acum parcă lucrăm în confecţii birouri, ba tâmpiţilor lucrăm prin frig nămale ploi călduri nu la maşini de cusut.
    Mineri de astăzi au ajuns ruşinea tari din cauza guvernanţilor care nu se mai satură de furat.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com