Un gorjean a intrat în cursa pentru alegerile europarlamentare

Un gorjean şi-a depus candidatura pentru un post în Parlamentul European. Este vorba de Alin Cristian Mituţă, originar din Novaci, şi care face parte din PLUS. Mituţă este fostul şef de cabinet al premierului Dacian Cioloş şi este specializat în afaceri europene la Bucureşti şi Paris.

„Mi-am depus candidatura pentru a face parte din echipa PLUS la alegerile europene din 26 mai 2019. Îmi pun la dispoziție întreaga experiență, angajamentul european și determinarea pentru a promova interesele românilor în Uniunea Europeană cu competență și onestitate.

Întreaga carieră și studiile mele sunt legate de Uniunea Europeană.

Am studiat afacerile europene la București și la Paris, la cea mai bună universitate de profil din Franța și una din cele mai bune din Europa (Sciences Po). În ultimii 10 ani am lucrat în trei instituții UE (Parlamentul European, Consiliul UE, Comitetul Economic și Social European). Am co-fondat și condus Europuls, unul dintre cele mai active ONG-uri specializate pe tematici europene. Am făcut parte din guvernul tehnocrat ca șef de cabinet al premierului Dacian Cioloș. Am co-fondat și condus operațional RO100 din rolul de director executiv. Am co-fondat România Împreună iar acum am devenit membru PLUS.

Datorită experienței mele la Bruxelles cunosc îndeaproape instituțiile și mecanismele UE. Prin rolul asumat în Guvernul României am văzut și înțeles imaginea de ansamblu a problemelor României și am înțeles cum pot fi ele rezolvate în mod concret. Prin implicarea mea civică și politică am cunoscut realitățile de la firul ierbii și am înțeles puterea pe care o pot avea oamenii competenți și curajoși care decid să lucreze împreună.

Vreau să reprezint românii și România în PE pentru a servi drumului european al țării mele dar și pentru ca proiectul european să continue și să fie aprofundat cu ajutorul și în avantajul României. Voi face acest lucru cu transparență și în parteneriat cu societatea civilă, cu antreprenoriatul românesc și cu cei mai buni experți români și europeni.

După validarea candidaturilor interne de către PLUS voi face publice prioritățile mele în Parlamentul European.”, potrivit lui Alin Cristian Mituţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com