Un director din Primăria Târgu Jiu s-a trezit cu mintea limpede. Narcisa Cristea a decis să ramburseze anticipat un credit, de teama ROBOR

Cu toate că sunt rare astfel de cazuri, mai există în instituţiile publice şi funcţionari care încep să îşi mai facă şi treaba şi nu doar să mute hârtii dintr-un birou într-altul. Nu se ştie ce exces de zel a lovit-o, dar Narcisa Cristea, directorul economic al Primăriei Târgu Jiu a propus rambursarea anticipată a creditului contractat pentru acoperirea cofinanţării la lucrările de modernizare a Stadionului Municipal.

Spaima de ROBOR

Narcisa Cristea a declarat miercuri în presa locală că decizia de a restitui integral creditul de 10 milioane de lei are legătură cu celebra ROBOR. Este vorba de rata medie a dobânzii la creditele în lei pe piaţa interbancara, stabilită de BNR. Narcisa Cristea se teme ca ROBOR să nu fluctueze prea mult şi să nu crească dobânzile şi implicit ratele. Din creditul de 10 milioane de lei a fost  accesată suma de 7,2 milioane de lei din care au fost achitate până acum trei rate. Pentru restituirea integrală a creditului va fi nevoie de o rectificare a bugetului local. Aceasta se va produce într-o şedinţă care este programată pe 18 decembrie. Creditul a fost contractat pe 3 ani, însă Narcisa Cristea suflă acum şi în iaurt şi vrea rambusarea imediată a banilor. Este de precizat că directorul economic al Primăriei Târgu Jiu este vizat într-un dosar privind achiziţia nelegală a ornamentelor de iarnă, ANAF stabilind un prejudiciu de 3 milioane de lei. Iată că acum frica îi poate determina pe funcţionari să găsească soluţii să chivernisească mai bine fondurile publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com