Cum şi bat joc autorităţile de o mină de grafit unică în ţară

Mina de grafit de la Baia de Fier este jefuită sistematic de câteva luni. Vizate sunt traversele de oţel din cadrul exploatării miniere. Poliţia a fost recent sesizată şi a intervenit la faţa locului. În numai câteva zile au fost deschise câteva dosare penale. Chiar poliţia recunoaşte că firma care administrează mina de grafit, aflată în prezent în conservare, a neglijat problema asigurării pazei.

„Poliția Orașului Novaci a fost sesizată de reprezentanții mass-media cu privire la faptul că în zona fostei exploatări de grafit din localitatea Baia de Fier au observat mai multe persoane care sustrag diferite materiale, le-au adresat injurii si au aruncat cu pietre spre aceștia.

La fata locului s-au deplasat două echipaje de politie care au constatat că mai multe persoane, din comuna Baia de Fier, au intrat fără drept în curtea interioara a exploatării miniere din localitate, în prezent fiind în conservare, unde cu ajutorul unor unelte au demontat și sustras mai multe grinzi din lemn, de la acoperișul unor magazii.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști au fost identificate 7 persoane cu vârste cuprinse între 19 și 40 de ani, din comuna Baia de Fier, față de care se continua cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Cercetările continua pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și stabilirea întregii activități infracționale a acestora.

De precizat ca începând cu luna octombrie 2017, exploatarea minieră nu mai beneficiază de pază cu personal specializat, iar conducerea societății comerciale a fost informată verbal si în scris să întocmească un plan de pază autorizat, respectiv să încheie un contract de servicii de pază specializată, în caz contrar riscă să fie sancționată.

De asemenea, în luna noiembrie 2017 au fost înregistrate 4 dosare penale, din care 3 identificări în flagrant, în care se efectuează cercetări pentru infracțiunea de furt din incinta exploatării miniere.

Totodată, în data de 5 decembrie a.c., ora 19:15, polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci și Secției 9 Poliție Rurală Novaci au identificat în trafic, pe raza comunei Baia de Fier, o autoutilitară condusă de un tânăr de 29 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care transporta cantitatea de 10.660 kg. deșeuri fier, fără documente legale de proveniență. În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că deșeurile de fier au fost achiziționate de la mai multe persoane din comuna Baia de Fier și corespund ca formă cu profilele metalice de la exploatarea minieră.

În acest caz polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat de 42 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu obiect de activitate colectarea de deșeuri de fier, a cumpărat cantitatea de 10.660 kg. deșeuri, fără întocmirea documentelor legale de înregistrare a operațiunilor efectuate. Cantitatea de deșeuri de fier a fost confiscată, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale”, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com