Tinerii din Gorj, invitaţi să devină agenţi de penitenciar

În perioada 08-09.05.2019 Penitenciarul Târgu Jiu a desfăşurat campania de prezentare a ofertei educaţionale a unităților de învățământ ce formează personal pentru sistemul administrației penitenciare.

În acest scop, o echipă mixtă formată din lucrători din mai multe sectoare de activitate din cadrul penitenciarului a realizat  întâlniri cu elevii claselor XI – XII din mai multe licee din municipiul Târgu Jiu,  cu această ocazie fiind distribuite diverse materiale de prezentare și informare.

Sistemul penitenciar contribuie la creşterea siguranţei în comunitate prin crearea unui mediu custodial adecvat, respectând drepturile fundamentale ale individului aflat în executarea pedepselor privative de libertate, iar  activitatea profesională  a  personalului  din sistemului  administraţiei penitenciare  se  desfăşoară în interesul comunităţii, prin punerea în aplicare a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare, în limitele competenţelor stabilite de lege.

Instituţiile de învăţământ care formează funcţionari publici cu statut special specializaţi pentru munca de penitenciare sunt:

 1. INSTITUȚII DE ÎNVĂȚĂMÂNT UNIVERSITAR
 2. Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București (cursuri de zi, durata 3 ani), Facultatea de Poliție — specializarea:”Ordine și siguranță publică — „penitenciare” – 40 locuri ( B + F)
 3. Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” București (cursuri de zi, durata 3 ani), Facultatea de Informații — specializarea: „Psihologie — „Informații” – 5 locuri (B+F)
 4. Universitatea Națională de Apărare ”Carol I ” București (cursuri de zi, durata 3 ani), Facultatea de Comandă  și  Stat Major domeniul de licență Științe Miliare  și Informații și Ordine     Publică— specializarea: „Logistică” – 10 locuri (B+F)
 5. INSTITUȚII DE ÎNVĂȚĂMÂNT POSTLICEAL

1.Școala Națională de Pregătire  a Agenților de Penitenciare „Tg Ocna” Bacău (cursuri de zi, durata studiilor 1 an (210 locuri – bărbați  și  30 locuri –  femei);

 1. Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I”Pitești (cursuri de zi, durata studiilor 2 ani) cu următoarele specializări militare:

         Auto                             – 5 locuri (B+F)

         Construcții                             – 3 locuri (B+F)

         Intendență (Bucătar)           – 10 locuri ( B+F)

         Comunicații și Informatică:

–           Administrare securitate sisteme /rețele de comunicații/ informatică – 5 locuri (B+F)

–           Operare și mentenanță echipamente de comunicații – 5 locuri (B+F)

Avantajele de care ar putea beneficia studentul/ elevul în situaţia în care alege să urmeze o carieră în sistemul administraţiei penitenciare:

 • Asigurarea cazării, mesei, echipării, cursurilor şi asistenţei medicale pe timpul şcolarizării în condiţii de gratuitate;
 • Acordarea unei solde lunare pe toată durata studiilor;
 • Asigurarea unui loc de muncă imediat după absolvire, prin repartizarea într-o unitate a sistemului penitenciar;
 • Loc de muncă stabil;
 • Posibilitatea de face parte dintr-un segment important al siguranţei, apărării şi ordinii publice;
 • Numeroase oportunităţi de dezvoltare a carierei.

 

Informaţii  privind concursurile de admitere se pot obţine la sediul Penitenciarului Târgu Jiu – Biroul Resurse Umane (str. Vasile Alecsandri, nr. 23, tel. 0253/216290, int.104, mail: [email protected]), consultând pagina web a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor ( http://anp.gov.ro/cariera/admitere-institutii-de-invatamant-2/admitere-2019), pagina de facebook http://www.facebook.com/Admitere.ANP, precum si site-urile instituțiilor de invațamant amintite mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com